25 ianuarie 2023, 9:36

Un fost cancelar austriac demisionează de la conducerea Lukoil. Neamțul Schroeder nu se dezice de Rusia

Fostul cancelar austriac Wolfgang Schüssel demisionează din poziţia deţinută în conducerea gigantului energetic rus Lukoil, acesta fiind cel mai recent caz de politician occidental care se distanţează de Moscova după începerea invaziei militare ruse în Ucraina, transmite vineri, 4 martie, DPA, citat de Agerpres.

Într-o declaraţie pentru agenţia de presă austriacă APA, Schüssel a spus că a petrecut ultimele zile din cei doi ani de când se află în boardul companiei Lukoil încercând să promoveze adoptarea unei rezoluţii care critică agresiunea militară rusă în Ucraina.

”Pentru mine, care întotdeauna am pledat pentru măsuri constructive între Uniunea Europeană şi Rusia, atacurile brutale şi bombardamentele asupra civililor au depăşit o linie roşie”, a susţinut fostul cancelar austriac.

În urmă cu o zi, cancelarul german Olaf Scholz l-a îndemnat pe conaţionalul său Gerhard Schröder, fost cancelar în perioada 1998-2005, să demisioneze din funcţiile pe care le ocupă în cadrul unor mari companii ruseşti, după ce acesta din urmă a fost părăsit de o parte din anturajul său din cauza legăturilor strânse cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Fostul cancelar social-democrat german a fost foarte criticat în ultimele săptămâni din cauza relaţiilor sale cu liderul de la Kremlin.

În vârstă de 77 de ani, Schröder şi-a afişat de multă vreme apropierea faţă de Putin.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol