CITIRE

Un fotograf român, câștigător la cea mai populară ...

Un fotograf român, câștigător la cea mai populară competiție foto cu o imagine din Bucovina

Fotograful Nicu Spînu a câştigat premiul Romania National Award 2018 în cadrul concursului internațional The Sony World Photography Awards, unde a participat cu fotografia intitulată The Boot.

Nicu Spînu, un fotograf pasionat originar din Bucovina, cu reședința în Iași a câștigat cu o fotografie ce surprinde regiunea Bucovina – ”o zonă binecuvântată de Dumnezeu cu peisaje uluitoare și cu oameni primitori”. Acesta se mândrește cu originile sale bucovinene şi îi place să prezinte locuri şi tradiţii din Bucovina natală în fotografiile sale, conform comunicatului organizatorilor. Lucrarea a fost desemnată de juriu drept cea mai bună imagine realizată de un fotograf român și înscrisă la ediția 2018 a competiției.

Decernarea premiilor Sony World Photography Awards reprezintă cel mai spectaculos eveniment printre pasionații de fotografie de pe mapamond. Acesta se află la cea de-a 11-a ediţie și a avut drept participanți fotografi din 200 de regiuni cu peste 320.000 de imagini realizate pe parcursul anului precedent.

sursa: www.agerpres.ro

În calitate de câştigător al unei secţiuni naţionale, Nicu Spînu a primit echipamente pentru fotografie digitală de ultimă generaţie de la Sony, iar fotografia „The Boot”- alături de celelalte fotografii câştigătoare, atât la secţiunile naţionale cât şi la secţiunea Open – va fi inclusă în Expoziţia Sony World Photography Awards ce va fi deschisă la Londra între 20 aprilie şi 6 mai.

„Este probabil cea mai mare surpriză a anului pentru mine. Încă nu m-am obişnuit cu gândul că fotografia mea se numără printre instantaneele celor mai buni fotografi ai lumii. Mereu am visat să promovez locuri şi tradiţii frumoase la nivel internaţional, dar niciodată nu am crezut suficient de mult” a declarat fotograful român, conform Agerpres.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.