9 iulie 2020, 14:54

Un meteorit ar fi căzut în Iași: S-a auzit un zgomot foarte puternic

Bucăți de meteorit au fost găsite în Iași.

Un profesor de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Silviu Gurlui, susţine că a resimţit un zgomot puternic și a descoperit fragmente de meteorit.

Profesorul a declarat, duminică, că pe acoperişul unei case din comuna Ipatele au fost recuperate bucăţi de rocă.

„Ieri, în localitatea Ipatele, aflată în sudul judeţului Iaşi, la 40 de kilometri de municipiul reşedinţă, s-a înregistrat un zgomot foarte puternic. El era asemănător celui de pe 9 iulie 2019, care a fost produs de un meteorit. De data aceasta, un localnic a auzit un zgomot foarte puternic cauzat de căderea unor corpuri direct pe casă, care au ricoşat pe un pom aflat în vecinătate. Acele corpuri au fost colectate de pe sol. După zgomotul puternic de la impactul cu acoperişul a urmat zgomotul undei de şoc din aer. Între cele două evenimente a fost un decalaj de una-două secunde. Zgomotul şi unda de şoc au fost resimţite de locuitorii de pe un areal de 40 de kilometri, după estimările mele şi relatările localnicilor. Zgomotul l-am recepţionat şi la Bacău, unde mă aflam pe un câmp”, a transmis Silviu Gurlui, conform agerpres.ro.

Freagmentele sunt de culoare negricioasă, au urme argintii şi prezintă urme de arsuri, cel mai probabil de material topit, mai spune profesorul.

Îmi este greu în momentul de faţă să fac mai multe afirmaţii până nu voi efectua măsurători ale proprietăţilor fizice şi chimice pentru a confirma originea corpului. Urmează să facem măsurători de precizie pentru a confirma natura acestora„, a declarat Silviu Gurlui.

sursa foto: Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.