15 aprilie 2024, 22:45

Un nou val de caniculă vine asupra Europei. Ce regiuni vor depăși 40 de grade Celsius

Săptămâna aceasta Europa a fost marcată de furtuni violente, însă începând cu săptămâna viitoare un nou val de caniculă, cu temperaturi cuprinse între 35 şi 40 de grade Celsius va fi resimțit în țări precum Franţa sau Italia, informează Euronews, citat de mediafax.ro.

În regiunile nordice ale Spaniei, temperaturile ar putea chiar să depăşească pragul de 40 de grade Celsius. Motivul creșterii atât de mare a temperaturilor se datorează unui val de aer fierbinte din Africa de Nord.

Se preconizeaza că orașe precum Madrid, Paris, Frankfurt sau Berlin ar putea să înregistreze temperaturi de peste 32 de grade timp de mai multe zile consecutive. Aceste temperaturi afectează în principal copiii şi persoanele în vârstă.

Meteorologii au avertizat la începutul acestei luni că valurile de căldură vor deveni un fenomen obişnuit vara aceasta în Europa. Potrivit Agenţiei Europene pentru Mediu, 2018 a fost unul dintre cei mai călduroşi trei ani din istoria înregistrărilor meteo din Europa.

„Cu toate că va fi de scurtă durată, acest val de caniculă se va face remarcat prin intensitatea sa”, anunţă Météo France, potrivit sursei menționate anterior.

 

FOTO cover a1.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol