1 iunie 2023, 9:46

Un român a decedat în accidentului feroviar din Grecia

Ministerul român de Externe a anunțat astăzi că un român se află printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar produs în Grecia, unde două trenuri s-au ciocnit.

Autoritățile elene au notificat Consulatul General al României la Salonic că un cetățean român a fost identificat printre persoanele decedate în urma accidentului feroviar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie.

Reprezentantul oficiului consular român a informat de urgență familia persoanei decedate, cu care se afla deja în contact direct, ca urmare a semnalării dispariției persoanei în cauză, fiind puse la dispoziție informații cu privire la procedura de eliberare a certificatului de deces românesc și a celorlalte documente necesare repatrierii trupului neînsuflețit în România, potrivit MAE.

Repatrierea trupului neînsuflețit se va realiza după finalizarea, de către autoritățile elene a tuturor procedurilor specifice în astfel de situații deosebite.

Un accident feroviar grav s-a produs marți noapte în Grecia, două trenuri – unul de pasageri și altul de marfă – ciocnindu-se frontal. Accidentul s-a soldat cu cel puțin 57 de morți, în timp ce alte zeci de persoane au fost rănite, iar mulți sunt încă dați dispăruți.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol