6 iunie 2020, 21:20

Un rottweiler al Jandarmeriei Române a devenit îngerul copiilor cu nevoi speciale

Dacă săptămâna trecută zâmbeam la știrea cu cei mai drăguți angajați ai Aeroportului Otopeni, zilele acestea ne bucurăm să descoperim un alt câine care este un exemplu pentru frații lui patrupezi – jandarmerița Deea, îngerul copiilor cu nevoi speciale, antrenată să devină terapeutul celor mici.

Poate îți vine greu să crezi că Deea, în vârstă de 5 ani, din rasa rottweiler, câine de talie mare, puternic și musculos, este partenerul perfect de joacă pentru copii.

Plutonierul major Daniel Maria este stăpânul Deei și cel care a învățat-o cum să fie atentă și să răspundă rapid la comenzi. Jandarmul ne transmite că a instruit-o pe Deea toate indicațiile în limba germană, explicând că patrupezii au o reacție mai promptă la cuvinte formate doar din consoane. De asemenea, cățelușa știe că în preajma copiilor cu deficiențe nu trebuie să latre și nici să îi atingă.

Într-un clip postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române ne este arătată povestea cățelei Deea și unul dintre momentele în care își intră în rolul de terapeut pentru copii. Patrupedul se joacă cu Mihăiță, un băiețel de 4 ani și 5 luni care suferă de autism și sindrom ADHD. Tatăl acestuia este plutonierul adjutant Marin Petrică, tot din cadrul Jandarmeriei. Acesta nu s-a dat bătut în fața acestor deficiențe care îl afectează pe cel mic, ajungând la terapia cu animale. Despre jandarmerița Deea afirmă că l-a ajutat foarte pe cel mic, după fiecare sesiune de joacă, Mihăiță devenind din ce în ce mai deschis și dispus să se miște.

Mai jos puteți urmări un video impresionant cu ceea ce reușesc plutonierul major Daniel Maria și Deea să facă pentru ajutorarea copiilor:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.