4 decembrie 2021, 4:04

Un sarcofag uriaș a fost descoperit recent în Egipt. Află motivul pentru care acesta nu a fost deschis

Cel mai recent mormânt a fost descoperit în orașul Alexandria, dar ce i-a lăsat pe arheologi fără cuvinte este sarcofagul de 2,7 metri lungime, 1,5 metri lățime și circa 1,8 metri adâncime. Acesta este negru și până în prezent este cel mai mare sarcofag din Alexandria.

Un lucru foarte interesant legat de acest sarcofag constă în faptul că nu a mai fost deschis până în prezent și prin urmare este perfect intact (dovadă fiind mortarul gros de pe capac).

Momentan nimeni nu poate spune ce se află în interiorul sarcofagului, însă se presupune că ar putea fi vorba chiar despre o mumie și diverse bijuterii sau alte obiecte prețioase, conform celor de la Live Science citați de yoda.ro.

Lângă sarcofagul în cauză a mai fost găsit și un bust realizat din alabastru al unui bărbat, semn că ar putea fi chiar persoana îngropată aici, însă momentan nimeni nu poate spune cu exactitate.

Despre sarcofag se spune că datează din perioada imediat următoare morții lui Alexandru Macedon, când la conducere se găsea dinastia creată de Ptolomeu I (pe vremea când Alexandria era capitala Egiptului).

În prezent arheologii se tem să deschidă sarcofagul deoarece l-ar putea distruge, așa că au hotărât pe pentru început să folosească mai multe sisteme de scanare cu raze X, dar și un computer tomograf pentru a clarifica ce se găsește în interior. Doar în acest mod pot afla, fără riscuri, ce se găsește în interior și de ce este atât de mare sarcofagul.

Sursă foto: ciao.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.