CITIRE

Un studiu propune micșorarea săptămânii de lucru. ...

Un studiu propune micșorarea săptămânii de lucru. Află cum îi va afecta pe angajați

Un studiu efectuat de facultatea britanică de administrare a afacerilor Henley Business School, a concluzionat faptul că reducerea săptămânii de lucru la patru zile, în loc de cinci ar putea ajuta companiile din Marea Britanie să economisească aproximativ 100 de miliarde de lire sterline pe an.
Mai mult decât atât, potrivit cercetătorilor, această măsură ar putea conduce la creșterea productvității și ar îmbunătății starea fizică și psihică a angajaților. Totodată, reducerea săptămânii de lucru ar îmbunătăţi calitatea mediului înconjurător, se menţionează în raport, relatează Agerpres.

Se pare că majoritatea companiilor care au adoptat deja această măsură, au declarat faptul că reducerea săptămânii de lucru la patru zile a adus o îmbunătățire substanțială a productivității și a calității vieții angajaților. În plus, mai bine de o jumătate dintre angajatori au susținut că această schimbare i-a ajutat să atragă și să-și mențină angajații pentru mai mult timp.

Pe de cealaltă parte, angajații s-au arătat încântați de reducerea săptămânii de lucru, potrivit unui sondaj realiat în rândul muncitorilor din peste 250 de companii unde a fost implementată deja această măsură.

”În prezent, provocarea implementării săptămânii de lucru de patru zile şi a altor aranjamente de program de lucru flexibil constă în patrimoniul termenului”, a notat profesor Karen Jansen de la Henley Business School. ”În trecut, aranjamentele privind programul de lucru flexibil erau considerate ‘speciale’, stigmatizate sau dictate de organizaţii, însă mentalităţile se schimbă. Indivizii sunt cei care solicită în prezent o perspectivă mai largă în ceea ce priveşte flexibilitatea pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, a adăugat Jansen, potrivit Agerpres.

Sursă Foto: fstoppers.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.