CITIRE

Un tânăr din România a câștigat titlul de „P...

Un tânăr din România a câștigat titlul de „Personalitatea Europeană a anului 2018”

Florin Bădiță, fondatorul grupului civic local Corupția ucide, a fost recunoscut ca personalitate europeană a acestui an la Premiile Europene de Leadership 2018.

El a ajuns la lista scurtă a acestei categorii la începutul lunii aprilie a acestui an, în urma voturilor publice. Românul a obținut majoritatea voturilor, respectiv 38,6%, fiind urmat de activistul maghiar Andras Fekete-Gyor – 19%, respectiv politicianul și activistul polonez Barbara Nowacka – 16,8%. Un juriu de experți a decis câștigătorul final, conform romania-insider.com.

Florin Bădiță, în vârstă de 29 de ani, a fondat grupul civic „Corupția ucide” după incendiul clubului Colectiv, care a ucis 64 de persoane. Grupul civic încearcă să lupte împotriva corupției din România, fiind activ în principal pe Facebook.

De asemenea, a fost implicat în majoritatea protestelor stradale care au avut loc în România în ultimul an. La începutul anului 2018, a fost inclus în Topul Forbes 30 under 30 de Europe, care vizează tinerii cu „o misiune comună de a construi un viitor mai bun pentru europeni”.

Sursa facebook.com

Premiile Leadership European au reușit să obțină rezultate deosebite în afaceri, politică, antreprenoriat și inovare, fiind împărțite în cinci categorii: liderul european al anului, personalitatea europeană a anului, antreprenorul european al anului, inovatorul european al anului, și CEO-ul anului.

Emmanuel Macron, Edyta Kocyk, Boyan Slat și Krisztian Imre au câștigat celelalte patru categorii ale Premiilor Europene de Leadership 2018.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.