16 iunie 2024, 22:32

Un tânăr şi un bărbat au fost scoși în viaţă de sub dărâmături, după aproape 198 de ore de la cutremurul devastator de săptămâna trecută din Turcia

Un tânăr de 17 ani numit Muhammet şi un bărbat neidentificat au fost salvaţi în viaţă de sub dărâmăturile unui bloc de apartamente din provincia Kahramanmaras din Turcia, marţi, după aproape 198 de ore de la cutremurul devastator de săptămâna trecută, a relatat postul de televiziune CNN Turk.

Imaginile difuzate prezentau salvatori care transportau cele două persoane salvate, legate pe tărgi, către ambulanţele aflate în aşteptare.

Echipele de intervenţie au lucrat toată noaptea pentru a-i salva pe cei care se agaţă de viaţă sub dărâmături, la opt zile după seismul de 7,8 grade de la 6 februarie, cel mai devastator produs în Turcia în istoria modernă, însă speranţele de a găsi şi alţi supravieţuitorii scad.

La o săptămână după cutremurele devastatoare din Turcia și Siria, numărul victimelor continuă să crească, în timp ce trupurile neînsuflețite sunt recuperate de sub resturile clădirilor prăbușite. Până acum, mai mult de 33.000 de persoane au fost confirmate decedate, dar salvatorii spun că încă sunt găsiți supraviețuitori, motiv pentru care echipele continuă căutările.

”Din păcate, suntem în acea etapă a operațiunilor de salvare în care numărul persoanelor care sunt salvate devine din ce în ce mai redus. A trecut mult timp de la producerea cutremurului și, din păcate, este din ce în ce mai greu să găsim supraviețuitori. Pe de altă parte, atât timp cât există astfel de miracole, atât timp cât găsim supraviețuitori, iar dumneavoastră ați oferit un exemplu elocvent în acest sens, eforturile merită să fie făcute și trebuie să fim prezenți în teren, să continuăm să-i ajutăm pe prietenii noștri din Turcia, atât de greu încercați de acest cutremur”, a comentat, la Radio România Actualități, comandantul echipei de intervenție care a ajuns luni în Turcia și care desfășoară operațiuni în această zonă de aproape o săptămână, Bogdan Vlăduțoiu.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol