CITIRE

Unde se află unul dintre cele mai frumoase lacuri ...

Unde se află unul dintre cele mai frumoase lacuri din România, unic pentru nuanțele sale cromatice

Un lac cu apă de o culoare tropicală, peşteri neexplorate, păduri şi stânci impresionante. Un spațiu de o liniște deplină și o destinație ideală pentru un week-end de relaxare si odihnă. Aşa arată barajul de pe valea Vida din comuna Dobreşti şi locurile din jurul acestuia.

Lacul Vida – denumit și Whirlwind – a fost dat în folosință în anul 1967, fiind realizat pentru minele din regiune care extrăgeau bauxită. Prin construirea lui s-a dorit evacuarea surplusului de apă, acesta fiind prevăzut cu un deversor de tip pâlnie –  acea ”fântână” ce pare desprinsă din filmele SF. Odată ce minele au fost închise, lacul a devenit proprietatea autorităților locale și o atracție turistică.

Motive pentru care să vizitezi barajul Vida

Nuanțele de un turcoaz strălucitor sunt exotice, iar pădurea ce înconjoară lacul îi conferă un aspect inedit. Farmecul lacului de acumulare este amplificat de peșterile, izvoarele și cheile din Valea Roșia, unde turiștii pasionați de drumeții pot explora zona carstică. Lacul Vida, denumit și paradisul pierdut al pescarilor, reprezintă și un mediu perfect pentru amatorii de sporturi nautice și alpiniști.

sursa: http://stiri.magazinuldecase.ro

Malul lacului este prevăzut cu un drum forestier de pe care se poate admira peisajul mirific al locului. Dacă urmăm firul apei care alimentează lacul, ajungem la izvor. Acolo se află o peșteră folosită pe vremuri ca refugiu. Zona este împânzită de peșteri, aproximativ 300 la număr, multe din ele nedescoperite încă.

Cum poți ajunge pe tărâmul neexplorat şi fascinant al Lacului Vida.

Lacul este amplasat in comuna Dobroesti din judetul Bihor, si se poate ajunge la el foarte usor dinspre drumul european E79. Distanta fata de Oradea este de doar 40 de kilometri, iar traseul este urmatorul: Oradea – Sambata – Dobroesti – Luncasprie – Valea Vida – Lacul Vida, conform hotelguru.ro

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.