28 iunie 2022, 1:20

Unde și-au petrecut românii vacanța în 2019? Turcia, Egipt și Thailanda, cele mai populare destinații

Anual, în București, este organizat Târgul de Turism, așteptat cu nerăbdare de români, acesta le oferă numeroase posibilități să-și planifice o vacanță ideală. Ca de fiecare dată, evenimentul a avut un succes răsunător, întrucât în patru zile au reușit să se vândă peste 850 de vacanțe, cea mai căutată perioadă este între 20 iunie și 5 iulie.

Pentru a avea parte de un concediu relaxant, mulți oameni au ales Turcia, Thailanda sau Egipt, destinații care, pe lângă faptul că reprezintă o alegere potrivită pentru o escapadă perfectă, sunt și accesibile financiar. În Egipt, un sejur de șapte nopți, pornește de la 399 de euro, iar o vacanța în Turcia începe de la 438 de euro/sejur. Thailanda, este o opțiune mai costisitoare decât celelalte locații menționate anterior deoarece prețul unui sejur de șapte zile poate fi găsit de la 599 de euro, spune  csid.ro.

Una dintre vacanțele exotice cumpărăte de români a fost în Panama, iar orașul cel mai îndepărtat în care au ales oamenii să-și petreacă concediul este Cancun, situat în Mexic, la peste 10.000 de kilometri depărtare de București.

Cea mai ieftină achiziție de la Tărgul de Turism a fost o vacanță de două nopți în Viena, iar excursia în orașul muzicii a costat doar 140 de euro. Maldive a fost cea mai scumpă alegere deroarece pentru un concediu de nouă nopți, la un resort all inclusive, în care biletele de avion erau incluse, oamenii au plătit peste 12.000 de euro. De asemenea, pe insulă clienții aveau acces la plimbările cu hidroavionul, dar și la primul restaurant vegetarian din Maldive, ,,Just Veg”, care de altfel oferă și cazare la un resort de lux.

Cosmin Marinof, director general al Travel Brands spune că: „Românii caută tot mai mult vacanţe în destinaţii exotice, fiindcă acum sunt foarte accesibile ca preţ– cu atât mai mult cu cât azi, nu mai trebuie să achite toţi banii deodată, ci pot opta pentru avans mic şi plată în rate”.

 

Sursă foto:

Airlinestravel.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol