25 august 2023, 12:25

Ungaria: temeri că alegerile din 3 aprile ar putea fi fraudate

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a recomandat trimiterea, în premieră, a unei misiuni excepționale de observare la scară largă în Ungaria pentru alegerile parlamentare din 3 aprilie din cauza îngrijorărilor legate de integritatea acestora.

Sute de observatori ar trebui trimiși în Ungaria în ziua alegerilor, un scrutin care promite a fi strâns pentru premierul suveranist Viktor Orban, și nu o misiune limitată de zece persoane, precum cei care sunt de obicei trimiși în țările Uniunii Europene, arată un raport OSCE publicat vineri.

Alegeri, 3 aprilie

Partidul Fidesz al lui Orban se va confrunta cu o alianță de șase partide de opoziție care și-au unit forțele pentru a încerca să-l răstoarne pe premierul suveranist.

Odată cu sondajele care arată că partidul Fidesz și alianța de opoziție sunt cot la cot în ​​intențiile de vot, au apărut îngrijorări cu privire la posibile nereguli și încercări de cumpărare a voturilor.

Modificările legislative introduse în 2021 facilitează de asemenea posibilitatea înregistrării adreselor fictive, ceea ce, potrivit experților, crește riscul de fraudă.

În ianuarie, douăzeci de ONG-uri maghiare au cerut Oficiului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului să trimită o misiune la scară largă în Ungaria, cu sute de observatori pentru a monitoriza alegerile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol