17 ianuarie 2022, 8:51

Ungaria vrea să vaccineze 70% din populație până în iunie

Ungaria a cumpărat masiv vaccinuri de pe toate piețele, în plus față de cele oferite de Uniunea Europeană și are planuri mari.

Budapesta vrea să ajungă  până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19, afirmă oficialitățile.

Atingerea acestui obiectiv i-ar asigura Ungariei una din cele mai ridicate rate de vaccinare din Uniunea Europeană, permiţându-i să ridice restricţiile şi să redeschidă economia mai devreme decât alte ţări.

Folosirea vaccinurilor produse în China şi Rusia îi va permite Ungariei să vaccineze până la finele lunii mai cu 3,5 milioane de oameni mai mult decât dacă s-ar baza doar pe cele procurate prin intermediul Bruxellesului.

Marți a ajuns primul transport cu vaccinuri din China şi astfel, în Ungaria, sunt deja disponibile cinci tipuri de vaccin, a declarat Ágnes Galgóczi, şefa departamentului de epidemiologie al Centrului Naţional pentru Sănătate Publică din Ungaria (NNK), în numele Corpului operaţional responsabil pentru apărarea împotriva epidemiei de coronavirus.

Acest vaccin va fi administrat de de către medicii de familie, relatează hirado.hu.

Administrarea vaccinului este precedată de completarea unui chestionar şi de o examinare fizică a persoanei care primeşte
vaccinul. Persoana care urmează să fie vaccinată trebuie să informeze medicul cu privire la orice circumstanţe care ar putea
afecta vaccinarea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.