22 aprilie 2021, 0:01

United Airlines, prima companie aeriană care a transportat vaccinul Pfizer anti-COVID-19

Compania aeriană United Airlines a efectuat primul zbor în care a transportat vaccinul anti-COVID realizat de Pfizer. Acesta a avut loc cu sprijinul Administrației federale a aviației din SUA.

Astfel, primul „transport aerian în masă al unui vaccin” a fost făcut pe ruta Chicago – Bruxelles.

Ce măsuri s-au luat?

Vaccinul a fost transportat în valize speciale, acesta având o condiție specială de păstrare la minus 75 de grade. Pentru a fi transportant în siguranță, compania aeriană a primit permisiunea de a transporta o cantitate de cinci ori mai mare de gheaţă uscată decât cea permisă în mod normal la bord.

Andrew Peterson, profesor asistent de filosofie la Universitatea George Mason, a adus în discuție problema complexă a transportului și distribuției vaccinului datorită faptului că trebuie depozitat la temperaturi de minus 70 grade Celsius sau mai mici.

„Logistica distribuirii vaccinului Pfizer, dacă se dovedește a fi sigură și eficientă, va fi fără îndoială o sarcină herculeană”, a declarat Peterson pentru Fox News.

„Dincolo de provocarea de a transporta fizic vaccinul pe cale aeriană și terestră către centrele de distribuție din America și pe plan internațional, există obstacole suplimentare în păstrarea vaccinului la temperaturi sub zero și monitorizarea livrărilor împotriva furtului”, a mai declarat acesta.

În acest sens, compania s-a asigurat că distribuția vaccinului anti coronavirus va fi eficientă, imediat după ce va obține aprobarea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA și a Agenției Europene a Medicamentului (EMA), pentru distribuția în UE.

Potrivit președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, termenul estimat este a doua jumătate a lunii decembrie.

Mai multe companii aeriene au început să se pregătească pentru viitoarele transporturi de vaccinuri.

Sursă foto: united.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.