CITIRE

Universitatea Babeş-Bolyai în top 200 cele mai bun...

Universitatea Babeş-Bolyai în top 200 cele mai bune centre de studii din lume. „Prezenţa pe o asemenea poziţie dovedeşte calitatea învăţământului”

Universitatea Babeş-Bolyai a atins intervalul 151-200 în Academic Ranking of World Universities/ARWU – cunoscut şi ca rankingul Shanghai al universităţilor, considerat a fi cel mai prestigios clasament internaţional al universităţilor prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.

Poziţia ocupată de UBB se referă la domeniul de studiu Administraţie Publică, abordat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, în aceeaşi categorie regăsindu-se şi Academia de Studii Economice din Bucureşti. Universitatea Babeş-Bolyai îşi menţine, prin această clasare, poziţia printre cele mai bune universităţi ale lumii, conform clasamentelor internaţionale ale universităţilor, de referinţă în mediul academic european şi internaţional. UBB a reușit astfel să surclaseze o serie de universități de prestigiu din lume precum Johns Hopkins University din Statele Unite, Universitatea Lancaster din Marea Britanie sau Universitatea McGill din Canada.

sursa: twitter.com

Întrebat în legătură cu includerea Universității în acest prestigios top, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, prof. univ. dr. Călin Hinţea a declarat că: „prezenţa UBB pe o asemenea poziţie în top Shanghai prin domeniul administraţie publică dezvoltat de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, calitatea învăţământului şi a cercetării la UBB, universitate care îşi reconfirmă astfel statutul de instituţie academică de excelenţă”.

Topul Shanghai se realizează anual și are la bază o serie de indicatori precum: calitatea educației (determinată de numărul de Alumni , medaliați la competiții internaționale sau laureați Nobel), calitatea facultății (determinată de numărul de laureați Nobel sau medaliați internaționali din rândul profesorilor), calitatea cercetării (determinată de lucrările publicate în reviste de specialitate și indexul citărilor în lucrări de specialitate) și performanța per capita (determinată de performanța academică per capita a instituției).

Clasamentul integral poate fi consultat AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.