18 mai 2024, 13:34

Urmează cel puțin alte TREI filme în seria “Avatar”

James Cameron a declarat în episodul de săptămâna trecută al emisiunii „Who’s Talking to Chris Wallace?” că „Avatar: Drumul apei” va obține profitul necesar pentru a putea realiza și celelalte continuări ale francizei sale.

Regizorul a devenit viral în noiembrie după ce a declarat pentru revista GQ că „The Way of Water” a fost atât de costisitor de realizat încât ar trebui să fie „al treilea sau al patrulea film cu cele mai mari încasări din istorie” doar pentru a „ajunge la un echilibru”. Continuarea a câștigat deja peste 1,5 miliarde de dolari la nivel mondial și a depășit „Top: Gun Maverick” ca film cu cele mai mari încasări din 2022.

În acest moment, Top Gun 2 a făcut 1,49 miliarde USD, în timp ce Avatar 2 este la 1,54 miliarde USD. Avantajul celui din urmă este că încă mai rulează în unele cinematografe.

“Nu mă mai pot eschiva”

„Se pare că, având în vedere impulsul pe care îl are acum filmul, vom depăși cu ușurință pragul de rentabilitate în următoarele câteva zile, așa că se pare că nu mă pot eschiva din asta și va trebui să fac aceste alte continuări”, a declarat Cameron. „Știu ce voi face în următorii șase sau șapte ani”.

Cameron a adăugat despre faptul că filmul va fi profitabil: „Ideea este că ne va fi bine. Sunt sigur că vom avea în curând o discuție cu cei mai buni oameni de la Disney cu privire la planul de joc care va urma pentru „Avatar 3″, care este deja în cutie – am capturat și fotografiat deja întregul film, așa că suntem în post-producție extinsă pentru a face toată magia CG. Și apoi ‘Avatar 4’ și ‘5’ sunt ambele scrise. Avem chiar o parte din ‘4’ gata filmată. Am început o franciză în acest moment. Am început o saga care acum se poate desfășura pe parcursul mai multor filme.”

„De fapt, nu am dat niciodată o cifră”

Când Cameron a spus în noiembrie că filmul „Calea apelor” va trebui să devină „al treilea sau al patrulea film cu cele mai mari încasări din istorie” doar pentru a „ajunge la un echilibru”, se pare că se referea la pragul de 2 miliarde de dolari. Regizorul și-a clarificat comentariul în fața lui Chris Wallace, spunând: „De fapt, nu am dat niciodată o cifră. Am spus că ar trebui să fie printre filmele cu cele mai mari încasări din istorie, iar altcineva a aplicat acel număr și a fost preluat. Numărul este de fapt mai mic”.

Surse au declarat pentru Variety că pragul de rentabilitate al „Avatar: Drumul apei” a fost stabilit la aproximativ 1,4 miliarde de dolari, cifră pe care filmul a depășit-o deja.

Persoane din interior au declarat săptămâna aceasta pentru Variety că producția „Calea apei” va genera un total de încasări de cel puțin 1,825 miliarde de dolari, așadari 2 miliarde de dolari rămân cu siguranță la îndemână. Oricum ar fi, Cameron spune că filmul va fi suficient de profitabil pentru a justifica continuările.

Ce urmează?

Așadar, ce se poate aștepta publicul să vadă pe măsură ce franciza „Avatar” avansează? Cameron a declarat anterior pentru emisiunea „20 Minutes” din Franța că „Avatar 3″ va explora „culturi diferite de cele pe care le-am prezentat deja”, adăugând: „Focul va fi reprezentat de „poporul cenușă”. Vreau să îi arăt pe Na’vi dintr-un alt unghi, pentru că, până acum, le-am arătat doar părțile lor bune”.

„În primele filme, există exemple umane foarte negative și exemple Na’vi foarte pozitive”, a continuat regizorul. „În „Avatar 3″, vom face contrariul”.

Producătorul Jon Landau a declarat pentru Gizmodo că, odată ce franciza „Avatar” va ajunge la „Avatar 5”, povestea va prezenta unele personaje Na’vi care vor veni pe Pământ. El a spus: „În [„Avatar 5″] există o secțiune a poveștii în care mergem pe Pământ. Și ne ducem la el pentru a deschide ochii oamenilor, pentru a deschide ochii lui Neytiri, la ceea ce există pe Pământ. Pământul nu este reprezentat doar de RDA [organizația malefică a francizei, cunoscută sub numele de Administrația pentru Dezvoltarea Resurselor]. La fel cum ești definit de alegerile pe care le faci în viață, nu toți oamenii sunt răi. Nu toți Na’vi sunt buni. Și asta se întâmplă și aici, pe Pământ. Și vrem să o expunem pe Neytiri la asta”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol