18 septembrie 2020, 17:56

Vacanțele, în timpul pandemiei de coronavirus. Cum ai putea merge în Grecia vara aceasta

Vești bune pentru cei care deja își fac planuri pentru vacanța de vară. Toți turiștii care vor dori să își petreacă vacanța de vară în Grecia ar putea face acest lucru, însă cu condiția de a avea un rezultat negativ la testul pentru coronavirus, înainte de a se urca în avion, anunță Digi24. 

Anunțul a fost făcut de autoritățile elene care intenționează să deschidă sezonul turistic pe data de 1 iulie.

„Scopul este de a face verificări în țara de plecare, astfel încât oamenii aflați deja în avion să se simtă în siguranță că alți pasageri au test negativ pentru coronavirus”, a declarat Charis Theoharis pentru ziarul german Faz, scrie greekreporter.com.

Chiar dacă specialiștii în epidemiologie încă sunt reticenți, ministrul a mai adăugat și faptul că „oamenii trebuie să se poată odihni și să nu se întrebe constant pe plajă cât de mare este rata infecției în țara din care vine turistul care stă sub umbrela din apropiere”.

Tototdă, ministrul a mai menționat că turiștii nu vor fi nevoiți să repete testul atunci când se întorc acasă după o vacanță în Grecia.

„Grecia se află într-o poziție mai bună în lupta împotriva pandemiei decât majoritatea celorlalte țări. Cifrele noastre sunt semnificativ mai mici. Acesta este motivul pentru care nu împărtășesc cu adevărat logica testelor ulterioare”, a explicat el.

Teste contra cost

Până în prezent, astfel de teste au fost realizate pe aeroprotul din Viea și costă 190 de euro de persoană.

De exemplu, o familie de patru persoane ar trebui să ia în calcul și faptul că va trebui să plătească suplimentar 1.500 de euro, pe lângă cheltuielile de vacanță. Acest lucru se va întâmpla doar în cazul în care turiștii vor fi obligați să efectueze testul la întoarcere, pentru a evita o carantină de 14 în țara de origine.

Ministrul grec a mai subliniat și faptul că un asemenea cost ar putea fi exagerat pentru majoritatea oamenilor și a mărturisit că este încrezător ca până în iulie prețul acestoa să fie în jurul sumei de 10 euro de persoană. „Sunt investite resurse enorme pentru a face testele mai ieftine și mai ușor de accesat”, a subliniat el.

Sursă Foto: greekcitytimes.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.