13 aprilie 2021, 8:27

Vaccinul de la Johnson&Johnson ar putea să fie aprobat pe 11 martie

Din 11 martie, Uniunea Europeană ar putea beneficia de un nou vaccin, pe lână cele trei acreditate până acum (Pfizer, Moderna, AstraZeneca). Este vorba de cel de la Johnson&Johnson, care ar putea fi aprobat în curând de Agenția Europeană a Medicamentului.

Informația – făcută publică de Bloomberg – citează un oficial UE care a făcut declarația sub protecția anonimatului.

Vaccinul de la Johnson&Johnson se crede a avea o eficacitate de până la 87,6% împotriva formelor grave de Covid.

Un purtător de cuvânt al EMA a declarat că agenția lucrează la emiterea unui aviz până la jumătatea lunii martie, dar nu a putut confirma o dată.

Următorul vaccin supus acreditării este cel rusesc. Același oficial UE a mai spus că EMA discută și cu autoritățile ruse privind vaccinul Sputnik V și ar putea primi în curand date pentru a începe evaluarea.

UPDATE

Vaccinul de la Johnson&Johnson, primul vaccin din lume care va fi administrat printr-o singură doză, a fost aprobat oficial în regim de urgență de FDA în Statele Unite ale Americii.

Compania Johnson&Johnson va livra 20 de milioane de doze de ser până la sfârşitul lunii martie.

”Sunt veşti foarte bune. Asta înseamnă că avem oportunitatea să imunizăm şi mai mulţi oameni cât mai repede posibil împotriva acestei pandemii cumplite”, a declarat, sâmbătă, Francis Collins, director al Institutului Naţional de Sănătate Publică din SUA.

Doctorul Collins spune că vaccinul a fost realizat după standarde extrem de ridicate de siguranţă, într-un timp foarte scurt.

Foto FT


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.