3 martie 2021, 20:09

Vaccinul de la Moderna este bun împotriva noilor tulpini

Vaccinul de la Moderna este bun pentru noile tulpini. El este eficient împotriva variantei britanice şi a celei sud-africane, a anunţat compania americană.

Experţii americani se aşteaptă ca vaccinul „să protejeze împotriva variantelor detectate până în prezent”, a informat compania la încheierea testelor. Moderna a precizat totuşi că va lucra la dezvoltarea unei doze adiţionale pentru a creşte protecţia împotriva acestor variante.

La tulpina britanică reacția e bună, la cea sud-africană satisfăcătoare

„Studiul nu a arătat un impact semnificativ asupra nivelurilor de anticorpi împotriva variantei B.1.1.7 faţă de variantele precedente”, a explicat Moderna referitor la tulpina britanică.

În schimb a fost observată o reducere, de şase ori mai mică, a nivelului de anticorpi împotriva variantei sud-africane (B.1.351). În pofida acestei reduceri, „nivelul anticorpilor a rămas peste cel preconizat ca necesar pentru a furniza protecţie”, arată Moderna.

De asemenea, Moderna a mai spus că va testa impactul injectării unei a treia doze a vaccinului său deja existent.

Moderna a precizat că diverse teste vor continua în lunile viitoare în funcție de tulpinile care apar, iar că rezultatele care apar vor fi supuse analizei comunității științifice, scrie The Scientist.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.