23 iulie 2024, 23:39

Vaccinul Pfizer este eficient și împotriva tulpinii din Brazilia

Ieri s-au semnalat în România și Austria  deja primele îmbolnăviri cu tulpina braziliană a noului coronavirus SARS-CoV-2, însă preferăm să arătăm și lucrurile pozitive.

Rezultatele unor studii arată că vaccinul  Pfizer este eficient împotriva variantei coronavirusului descoperite iniţial în Brazilia, scrie The Guardian.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer Inc. cu BioNTech SE este capabil să neutralizeze noua variantă a coronavirusului care se răspândeşte rapid în şi din Brazilia, potrivit unui studiu de laborator publicat luni de New England Journal of Medicine.

Oamenii de ştiinţă au spus că abilitatea de neutralizare a fost aproape echivalentă cu efectul vaccinului asupra versiunii mai puţin contagioase de anul trecut a coronavirusului.

În urma unor studii anterioare, Pfizer a descoperit că vaccinul său neutralizează şi alte variante mai contagioase identificate iniţial în Marea Britanie şi Africa de Sud, deşi aceasta din urmă poate reduce anticorpii produşi de ser.

O veste bună vine și de la vaccinul Sinovac, dezvoltat de China. El este de asemenea eficient împotriva variantei apărute în Brazilia, arată rezultatele preliminare ale unui studiu făcut în ţara sud-americană.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol