4 septembrie 2023, 7:31

Vaccinurile pentru bolnavii cronici sau cu sistemul imunitar afectat vor fi compensate între 50 și 100%

Vaccinurile pentru bolnavii cronici sau cu sistemul imunitar afectat vor fi compensate între 50 și 100%, a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Hotărârea de Guvern se va aplica imediat, astfel încât de luna aceasta vor putea fi decontate și compensate vaccinurile antigripale, iar din decembrie și celelalte vaccinuri.

Alexandru Rafila: ”Pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulți, vaccinul hepatitic B, vaccinul rubeolă, rujeolă, orieon, respectiv, vaccinul varicelic. Compensarea acestor vaccinuri îndepărtează orice fel de discuție și de suspiciune legată de obligativitatea vaccinării, pentru că, în mod evident, obținerea unui vaccin prin compensare se realizează prin solicitarea unei prescripții la medicul de familie și, ulterior, achiziția vaccinului, compensat integral sau parțial, de către beneficiar în farmacie.”

Ministrul Sănătății a menționat că unele dintre vaccinuri, precum cel antigripal, se vor putea administra direct în farmacie. Totodată, Rafila a declarat că această compensare se va realiza prin solicitarea unei prescripții la medicul de familie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol