29 noiembrie 2021, 10:11

Valeriu Gheorghiță: Peste două luni ar putea începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, susține că vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani ar putea începe în România din trimestrul trei al anului în curs.

Medicul militar Valeriu Gheorghiță estimează că în două luni vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani ar putea fi autorizată de agențiile pentru medicamente din Europa și America.

Este cât se poate de clar că este un vaccin sigur și eficient, inclusiv la grupa de vârstă 12-15 ani și probabil că se va dovedi la fel și la celelalte grupe de vârstă. Noi estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială atât de la Agenția Americană pentru Medicamente, cât și de la Agenția Europeană, așa încât vom putea și noi din trimestru trei, probabil, să dăm posibilitatea și celor care doresc cu vârsta sub 15 ani să se vaccineze”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Compania Pfizer a anunțat miercuri că vaccinul său anti-COVID-19 este 100% eficient la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a declarat că compania intenționează să prezinte „cât mai curând posibil” noile date despre vaccin, dezvoltat în parteneriat cu producătorul de medicamente BioNTech, autorităților de reglementare.

Citiți și:

Ziua veștilor bune despre vaccinuri. Ce arată testele clinice și realitatea din teren


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.