12 iunie 2022, 2:15

Valeriu Gheorghiţă: “Ar trebui să testăm de şase ori mai mult pentru a aproxima TOATE cazurile de Covid”

Cu alte cuvinte, am putea avea de șase ori mai multe cazuri, nu? Adică nu 40.000, ci 240.000 de cazuri pe zi. Cel puțin asta se deduce din declarație.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat la B1 TV, că, deşi în România a crescut capacitatea de testare pentru virusul SARS CoV-2, încă nu se testează suficient de mult. Potrivit medicului, ca să avem un număr de infectări aproape de realitate, ar trebui să se testeze de şase ori mai mult.

”A crescut capacitatea de testare, într-adevăr, însă nu este comparabilă cu ce se întâmplă în celelalte ţări. Când creşti de la 60.000 – 70.000 de teste la peste 100.000 este un progres important, dar nu înseamnă că este suficient. Aşa cum a fost şi cu vaccinara în octombrie, când crescusem rata de vaccinare la un număr mult mai confortabil care ne dădea perspectiva că vom recupera din deficitul pe care îl aveam (…). Măsurile de sănătate publică au o fundamentare nu neapărat doar de expertiză medicală ci se iau în calcul şi impactul social, economic, etc. Decalajul între numărul real de infectări şi ceea ce raportăm este mult mai mare în România faţă de alte ţări unde există o apropiere mai mare de realitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol