4 august 2020, 11:25

Vedetele, îndurerate de moartea Cristinei Țopescu! „Mă întreb unde au fost toţi acești prieteni care apar acum”

Vestea morţii jurnalistei Cristinei Ţopescu a fost un șoc pentru toată lumea. Reacțiile imediate au apărut în mediul online.

Citește și: In memoriam Cristina Ţopescu. De la închisoare în regimul comunist la emisiuni de succes după Revoluție

Fostul soț al vedetei TV, Ștefan Bănică Jr. a scris un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook după aflarea știrii.

Mi-e foarte greu sa scriu aceste randuri. A fost un OM frumos, idealist, cu un suflet mare si un excelent profesionist in meseria ei. A fost omul alaturi de care am trait una dintre cele mai frumoase si intense perioade din viata mea. Drum lin printre ingeri! Vei avea intotdeauna un loc special in sufletul meu.”, a transmis Ștefan Bănică Jr.

 

Istoricul Stelian Tănase a vorbit la Digi24 despre decesul Cristinei Țopescu, cu care spune că era bun prieten.

Este o veste foarte tristă, eram foarte buni prieteni. Ne leagă o prietenie de aproape 30 de ani, am făcut multe emisiuni, am fost la multe evenimente, am vorbit multe subiecte.

Era o fată foarte sensibilă, se ocupa de câini și făcea asta cu foarte mult devotament. Își dădea toți banii ca să-i salveze, să le cumpere medicamente, să aibă grijă de ei. Era o persoană foarte deosebită.

Am vorbit ultima dată, cred, pe la jumătatea lui decembrie. Am făcut o emisiune despre un roman al meu, Marele Incendiator, dar după aceea ne-am mai văzut și ne-am mai auzit. Eram în legătură destul de strânsă. Eu am crezut, când am văzut că nu mai sună, că nu mai postează pe Facebook, că a plecat în străinătate într-o vacanță și cred că multă lume a crezut asta.

Condițiile în care a murit, singură în casă, nu știu ce s-a întâmplat că nu a putut să dea un telefon la 112, unui prieten, să mă fi sunat, sau pe altcineva… să fii singur în casă și nimeni să nu o caute, probabil că trebuia să petreacă sărbătorile cu cineva, erau lucruri de vorbit… și să cazi jos și să te găsească după atât de multe zile… Este o tragedie.

 

O altă postare pe pagina de Facebook vine și din partea președintelui PLUS, Dacian Cioloș, care a menționat un citat dintr-un discurs al Cristinei Țopescu.

Cred cu strășnicie că valoarea umană nu ține de nație, etnie, religie sau orice altceva. Și, cu toate că admit că mai avem mult de învățat în materie de civilizație, civilitate, sar ca arsă și îmi apăr poporul cu argumente în favoarea lui. (…) Sper cu disperare. Și cu iubire, pesemne“ – Cristina Țopescu

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

Jurnalistul Lucian Mândruță se declară șocat de singurătatea vedetei, a declarat la Digi24.

Pe mine mă șochează că era un om atât de singur, pentru că eu o știu pe Cristina înconjurată de prieteni. Am fost, nu știu dacă pot să spun prieten cu ea, dar vorbeam cam o dată pe lună, ne mai vedeam și mai râdeam pe la petreceri. Ce mă surprinde că două săptămâni – nu i-a mai călcat nimeni pragul atâta vreme și asta mă șochează, pentru că și eu sunt destul de aproape de generația asta. E șocant că nu mai avea pe nimeni la aproape 60 de ani care să facă o vizită la ea de Crăciun. Foarte tristă povestea și m-a tulburat, e un om care a făcut ceva pentru televiziune în țara asta, pentru presă. Un om atât de bun ca ea să fie singur de Crăciun și să aflăm după Anul nou că nu mai e… E teribil.

 

Victor Ponta a postat pe pagina sa de socializare un mesaj de condoleanțe familiei. Cristina Țopescu s-a înscris în PSD în anul 2013.

”Imi este inca imposibil sa accept ideea ca am pierdut-o cu totii pe Cristina Topescu / un om de o inteligenta si un caracter cu adevarat de exceptie!

Dumnezeu sa o primeasca pe Cristina alaturi de El / condoleante familiei si celor apropiati.”, a precizat Ponta.

 

Criticul de film Irina Margareta Nistor a povestit că „am văzut o emisiune cu Stelian Tănase şi cu ea şi chiar mă bucuram că uite iarăşi face televiziune. Cristina a avut o afecţiune teribilă pentru toate necuvântoarele. A avut întotdeauna nişte emisiuni fascinante. A fost întotdeauna îndrăgostită de filme de cinema. Avem aşa o nostalgie faţă de prezentatoarele de altă dată. Avea o frumuseţe interioară. Întotdeauna şi-a iubit meseria”, arată gandul.info.

 

Iuliana Marciuc a mărturisit că: „M-am grăbit să mă uit pe Facebook, pentru că eram prietenă cu Cristina Ţopescu şi am văzut ultima ei postare din 26 decembrie 2019. Eu nu pot să spun că în ultima perioadă am fost prietenă cu Cristina. Mă întreb unde au fost toţi acest prieteni care iată apar acum. Unde au fost prietenii de a murit atât de singură?

Am cunoscut-o în perioada când am fost foarte tânără. Am fost la Televiziunea Naţională. Ultima dată am îmbrăţişat-o la Televiziunea Naţională, unde a venit şi Cristian Ţopescu. De atunci nu m-am mai văzut cu ea. Acum văd postări pe Facebook cu colegi care îi mulţumesc pentru că i-a învăţat. Într-adevăr era foarte generoasă, împărtăşea tot ce ştia din meseria ei şi a ajutat foarte mulţi jurnalişti care erau la început de drum”, mai transmite gandul.info.

sursa foto: bursa.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.