24 septembrie 2022, 19:31

“Vedi Napoli, poi muori”. Un turist american a căzut în Vezuviu din cauza unui selfie

Un turist american a fost rănit căzând în craterul Muntelui Vezuviu după ce și-a făcut un selfie.

Tânărul în vârstă de 23 de ani și familia sa au ajuns în vârful vulcanului care domină orașul Napoli, din sudul Italiei, la o înălțime de 1.281 de metri, după ce au ocolit un turnichet pentru vizitatori și au mers pe o potecă interzisă, scrie The Guardian.

Bărbatul își făcea un selfie, potrivit presei locale, când telefonul i-a alunecat din mână și a ajuns în gura vulcanului. El a coborât apoi în crater în încercarea de a-și recupera telefonul, dar a căzut câțiva metri după ce și-a pierdut echilibrul.

Ghizii de la Vezuviu au fost primii la fața locului și au coborât în crater pentru a-l scoate. Poliția a participat la operațiune, iar un elicopter de salvare montană a fost lansat pentru a ajuta la salvare.

Bărbatul a fost tratat pentru tăieturi și lovituri la brațe și pe spate.

Turistul și cele trei rude ale sale se confruntă cu acuzații după ce au fost sesizați de poliție pentru invadarea terenului public. Grupul, care s-ar fi aventurat spre vulcan fără bilete, a luat-o pe o cărare care era semnalizată în mod clar ca fiind interzisă din cauza faptului că este extrem de periculoasă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol