4 iulie 2022, 10:58

“Vestă” proastă de la RATB. Controlorii renunță la uniformă

Fiți cu ochii în patru. Sunt printre noi. Sunt mulți, uneori răi și – atenție – nu mai sunt albaștri. Ne referim la controlorii STB, care din această lună nu o să mai poarte celebrele veste albastre pe care scrie “Control”.

„Prin urmare, nu vesta albastră defineşte un controlor de legitimaţii călătorie, ci documentele şi echipamentele mai sus menţionate”, spune STB.

„Scopul acestei acțiuni este de a determina toți călătorii să circule cu titlu de călătorie valabil și de a elimina situațiile în care aceștia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control”, se arată în comunicatul STB remis presei.

Ce declara RATB în 2016, la introducerea vestei

„Am instituit un nou element de identificare vizuală în rândul controlorilor de bilete. Este vorba de o vestă pe care scrie «Control RATB», vestă prin care ne propunem întărirea autorităţii de control. Scopul nu este acela de a amenda călătorii care nu au bilet, ci de a-i determina să-şi cumpere un titlu de transport. Profilul controlorului este altul acum. El a devenit interfaţa Regiei. Este reprezentantul RATB în teritoriu. El poate da informaţii călătorilor privind anumite trasee, de exemplu. Considerăm că acest element de identificare vizuală este benefică pentru bucureşteni. Schimbarea face parte dintr-un amplu proiect de îmbunătăţire a imaginii RATB. Vor urma şi alte acţiuni în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu,

 

Cum recunoaştem ACUM controlorul STB

Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor legitimații călătorie, echipele de supracontrol dețin următoarele documente, obligatoriu a fi prezentate călătorilor:

– Legitimația de control, ce conține poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu);

– Card de identitate (card de operator cu aplicație de control activă), ce conține, de asemenea, poza și datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume și numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimații călătorie se autentifică și trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat și se află în posesia angajaților doar în timpul programului de lucru.

– Echipamentul de control pe care este instalată aplicația de verificare a cardurilor de călătorie.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol