20 mai 2022, 19:17

Viața bate filmul, nu-i așa? Cum a trăit un om 3 luni într-un aeroport

Da, într-adevăr, pare o întâmplare inspirată din acel film. BBC însă ne asigură că este o știre reală, semn, încă o dată, că viața bate filmul.

În “Terminalul”, Tom Hanks este surprins de lovitura de stat din țara sa și se trezește, cu pașaportul anulat, în no man’s land-ul unui  aeroport newyorkez. Unde petrece câteva săptămâni bune.

Foarte puțini știu însă că personajul lui Tom Hanks, Viktor Nacorski, a fost inspirat de un caz real. Mehran Karimi Nasseri a fost un refugiat iranian care a trăit într-un terminal al Aeroportului Charles de Gaulle între 1988 și 2006. La un moment dat el s-a simțit rău și a trebuit spitalizat.

Ei bine, cazul de mai jos ne demonstrează că, totuși, astfel de întâmplări nu sunt chiar unicat.

Cum a trăit un om 3 luni într-un aeroport

Procurorii americani afirmă că un bărbat căruia i-a fost prea frică să zboare cu avionul din cauza pandemiei de COVID-19 a trăit nedetectat timp de trei luni într-o zonă securizată a aeroportului internațional din Chicago.

Aditya Singh, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat sâmbătă după ce angajații unei linii aeriene i-au cerut actele de identitate. Bărbatul a arătat înspre un ecuson, dar acesta aparținea unui manager de operații care pierduse actul prin luna octombrie.

Polițiștii afirmă că Singh a sosit în Chicago în 19 octombrie la bordul unui zbor sosit din Los Angeles.

Acesta ar fi găsit ecusonul în aeroport și i-ar fi fost „frică să meargă acasă din cauza Covid”, a declarat procurorul Kathleen Hagerty pentru Chicago Tribune.

Singh a declarat că a reușit să trăiască în această perioadă din mila altor pasageri.

Procesul

Știți că multe dintre filmele americane se termină în sala de tribunal. Forțele binelui triumfă și toată lumea lăcrimează de bucurie.

Așa și filmul (adevărat) al dlui Aditya Singh … s-a terminat … tot la tribunal.

Bărbatul a fost acuzat de încălcare a proprietății federale și i s-a stabilit o cauțiune de 1.000 de dolari.

„Deci dacă am înțeles bine, îmi spuneți că o persoană neautorizată, care nu a fost angajată a aeroportului, ar fi trăit într-o zonă securizată a terminalului aeroportului O’Hare din 19 octombrie până în 16 ianuarie și nu a fost depistată? Vreau să te înțeleg corect”, l-a întrebat judecătoarea Susana Ortiz pe procurorul de caz.

Deocamdată nu au apărut alte informații referitoare la acest caz. Și nici o explicație mai bună pentru care Singh, rezident din Los Angeles, a refuzat să ia avionul către orașul său și a rămas în aeroportul din Chicago…

Citește și:

D’ale pandemiei. I-a spus foste iubite că e contact pozitiv ca să o izoleze în casă


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol