28 septembrie 2023, 17:42

Viața la bloc se complică! O nouă amenințare pentru asociațiile de locatari

În 2016 au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE două acte normative care compun pachetul legislativ privind protecţia datelor la nivelul Uniunii Europene, potrivit dataprotection.ro. La trei ani după publicarea actelor UE, un locatar a făcut apel la GDPR pentru a pune la punct asociația de locatari.

Asociația de locatari vs. un locatar supărat

După intrarea în vigoare a General Data Protection Regulation, toate instituțiile au fost forțate să ia măsurile necesare pentru a proteja datele cu caracter personal ale beneficiarilor serviciilor. Deși atunci când ne referim la GDPR ne gândim, de cele mai multe ori, la efectele din spațiul online, regulamentul ar putea afecta și viața la bloc. Un conflict între președintele asociației de locatari și unul dintre locatari a fost tranșat de Agenția Națională de Supraveghere a Prelucării Datelor cu Caracter Personal, transmite Media Standard.

Sancțiune pentru asociația de locatari

O asociație e locatari din Oradea a fost sancționată cu un avertisment pentru că a instalat camere de supraveghere în bloc. Agenția Națională de Supraveghere a Prelucării Datelor cu Caracter Personal a atras atenția că că nu toți proprietarii au fost înștiințați de montarea camerelor de luat vederi, potrivit Știrile PRO TV.

Citește articolul integral pe mediastandard.ro. Sursă cover foto: Adevărul


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol