21 iunie 2024, 4:45

Vicepreședintele ANCOM: “aplicația TikTok reprezintă o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților la stat”

Vicepreședintele ANCOM consideră că “aplicația TikTok reprezintă o problemă de siguranță națională și ar trebui interzisă pe telefoanele angajaților la stat”, deoarece datele colectate “sunt folosite de alte guverne”.

Le recomand tuturor românilor să nu își instaleze TikTok. Există dovezi clare că acea aplicație folosește datele într-un mod negativ”, a declarat Pavel Popescu, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, la Digi24.

Acesta a mai explicat faptul că “Tik Tok este o problemă de siguranță națională. Este o aplicație nu doar nocivă, dar mai mult de atât, există dovezi tehnice că datele se duc și sunt folosite în niște servere de alte guverne. În România, pe acest subiect au existat niște recomandări foarte clare cu privire la folosirea acestei aplicații”.

Vicepreședintele ANCOM este de părere că aplicația ar trebui interzisă pe telefoanele de serviciu ale oficialilor guvernamentali, după modelul instituțiilor europene, precum Comisia Europeană sau Parlamentul European. “Cu siguranță. Este o decizie care se ia politic, care nu mă privește în momentul de față. Ce pot să vă spun este că avem nevoie de curaj. Platformele sociale s-au transformat într-o mare de content imposibil de manageriat”, a mai transmis Pavel Popescu.

Anul trecut, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care platforma TikTok a fost interzisă pe telefoanele și dispozitivele de serviciu ale angajaților din sectorul public, invocând motive de securitate națională.

Câteva luni mai târziu, și Parlamentul și Comisia Europeană au interzis aplicația de pe dispozitivele de serviciu ale angajaților.

CITIȚI ȘI:

BBC a dezvăluit o operaţiune rusă pe platforma de socializare virtuală TikTok


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol