19 septembrie 2020, 16:19

VIDEO: Americanul care a reușit să traverseze Antartica, într-o cursă solitară și fără asistență

Un american a terminat săptămâna aceasta prima traversare a Antarcticii de către un om într-o cursă solitară şi fără asistenţă, după ce a parcurs pe gheaţă o distanţă de aproape 1.600 de kilometri în 54 de zile, informează Agerpres.

Colin O’Brady, un fost sportiv profesionist în vârstă de 33 de ani, a fost monitorizat doar prin GPS, iar detaliile aventurii sale au fost publicate în fiecare zi pe site-ul său oficial – colinobrady.com.

După ce a ajuns la Polul Sud pe 12 decembrie, Colin O’Brady şi-a încheiat periplul miercuri pe Banchiza Ross, pe ţărmul Oceanului Pacific. Louis Rudd mai are nevoie de o zi sau două pentru a încheia această cursă.

Americanul a decis, în timpul micului dejun de Crăciun, să parcurgă ultimii 125 de kilometri fără escală.

„Când îmi puneam la fiert apa pentru terciul meu de ovăz, mi-a venit în minte o întrebare aproape imposibilă”, a scris el pe Twitter. „Oare aş putea să alerg într-o singură etapă până la sfârşit? În momentul în care mi-am legat bocancii, acest plan imposibil a devenit un obiectiv foarte concret”, a adăugat el  potrivit Agerpres. 

După 32 de ore, temerarul american, care nu a dormit deloc în acea ultimă etapă, a ajuns la destinaţie.

The New York Times descrie această reuşită drept „una dintre cele mai remarcabile din istoria polară”, ce poate fi comparată cu renumita „cursă pentru Polul Sud”, care i-a opus pe norvegianul Roald Amundsen şi pe britanicul Robert Falcon în 1911.

Colin O’Brady nu se află la primul său record. În 2016, el a escaladat cei mai înalţi munţi de pe cele şapte continente, inclusiv Everestul, în 132 de zile, fapt care l-a făcut să devină cel mai rapid „alpinist care a cucerit cele şapte piscuri”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.