7 iulie 2020, 10:07

VIDEO Andrei Leonte: Frumos ar fi să spun că muzica nu doarme niciodată, nu?

Îi vedem la TV, în online, pe scenă, iar impresia pe care o lasă este că viețile lor se fundamentează pe cu totul alte repere față de cele ale unui om normal. Dar cum este un om obișnuit cu lumina reflectoarelor în viața de zi cu zi? Cum îi influențează celebritatea sau supraexpunerea la public aspectele cotidianului?

Despre asta dar și despre multe altele am stat de vorbă cu Andrei Leonte, care ne-a vorbit scurt și cuprinzător despre viața de artist, despre piedici, dorințe, planuri, dar și despre eforturile din spatele produsului finit, ambalat frumos și livrat publicului.

Salut, Andrei!
Andrei Leonte: Salut și bine v-am găsit.

Ai venit dintr-o zonă săracă a țării și ai cunoscut succesul aici, în București. Cum a fost tranziția între cele două situații?
Andrei Leonte: Uite, te-aș contrazice. Nu știu dacă este neapărat o zonă săracă, eu nu am considerat-o așa, a fost o viață normală, o copilărie normală, poate nu cu de toate, iar aici cu succesul, nu știu ce să zic, rămâne de văzut.

Să-ți câștigi un renume este suficient? Adică vin înapoi și banii și fericirea?
Andrei Leonte: Mamă, ce întrebare grea (râde). Nu știu, eu nu consider că am ajuns încă acolo.

Te cunoaște lumea?
Andrei Leonte: Uite, după cum vezi, nu e nimeni în jurul nostru, nu țipă nimeni. Acum îmi pare rău că nu am angajat niște oameni să vină să țipe (râde).

Ai câștigat un faimos concurs de talente. Cum a fost după asta? Ai avut contracte unul după altul?
Andrei Leonte: Toată lumea se așteaptă să fie ceva magic. E o scurtătură, într-adevăr, dar nu se întâmplă (pocnește din degete). Partea grea vine abia după. Foarte puține lucruri au fost care au venit într-adevăr de la sine, de majoritatea a trebuit să mă ocup eu.

Ca să fii performant în muzică, trebuie să o faci ca pe o meserie? Adică 10 ore pe zi?
Andrei Leonte: Frumos ar fi să spun că muzica nu doarme niciodată, nu? În momentul în care pui prea multă presiune și eventual o tratezi ca pe o meserie, e posibil să nu se miște rotițele, pentru că e un fum și pe care dacă încerci să pui mâna, nu reușești. Pe de altă parte, dacă nu o tratezi ca pe o meserie, nu o iei în serios.

Faima îți aduce mulți prieteni?
Andrei Leonte: Habar n-am. Când o sa o am, o să vă spun. Dar, cred că nu. Îți aduce mulți prieteni imaginari.

Care sunt cele mai neplăcute lucruri din cariera de artist vocal?
Andrei Leonte: Ăăăăăă (se gândește).

Nu poți să mănânci înghețată când vrei.
Andrei Leonte: Nu, nu e așa. Nu-ți poți permite să obosești. Hai, trebuie să repeți. Da, trebuie să repeți. Trebuie să dozezi totul cu foarte mare atenție.

A existat un moment în viața ta în care ai știut limpede ce carieră îți dorești să urmezi?
Andrei Leonte: Nu, încă aștept momentul ăla. Muzica, bulevardul principal, autostrada, hai să zicem autostrada. Au tot fost o grămadă de rampe de ieșiri, m-am apucat și de producție video, a apărut chestia și cu lumea advertising-ului după asta, a apărut chestia cu scrisul și cu regia și cu de toate. Încă nu m-am hotărât. Aș vrea să le fac pe toate.

Spune-ne care sunt pașii pe care îi parcurgi ca să scoți o melodie nouă pe youtube sau radio ori tv?
Andrei Leonte: Dacă ești chiar de la zero, ar fi bine să îți găsești o casă de producție care să investească în tine, să te transforme într-un „produs” care poate fi vândut. Dacă nu, până la urmă poți fi artist independent, îți faci propria creație, pui un artwork acolo sau dacă ai posibilitatea să filmezi ceva și upload pe youtube. Oricine poate să își facă un cont de youtube.

Andrei, două sau trei sfaturi pentru tinerii care vor o carieră în domeniul muzical.
Andrei Leonte: Mare grijă ce vă doriți. O să zic o banalitate, dar foarte adevărată. Să nu se uite în farfuria altuia, nici măcar într-o măsură mica. Te poți inspira, dar trebuie să cânți ca tine.

Ai pleca din România acum?
Andrei Leonte: Asta e o întrebare capcană. Acum nu.

Ai fi plecat din România dacă nu era concursul care te-a propulsat?
Andrei Leonte: N-are legătură cu asta. Ai mei sunt plecați de 13 ani. Mă uit la ei și nu sunt neapărat fericiți. Pe de altă parte, mă uit la milioane de români care nu sunt neapărat fericiți.

Andrei, ultimul lucru pentru astăzi. Te rugăm să ne povestești ceva din viața ta. Ceva despre tine.
Andrei Leonte: Uite, mi-e dor de Crina Mardare. Ea a fost profesoara de canto. M-a învățat aproape tot ce știu, m-a și lăsat să dorm în școala ei, mi-a adus și de mâncare. Ea este omul care m-a făcut să înțeleg că oricine are nevoie de un mentor și de o mână de ajutor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.