25 septembrie 2020, 12:48

VIDEO Părintele Vasile Ioana despre credință: „În inima ta este totul”

Mai sunt doar câteva zile până la Paști, cea mai mare sărbătoare a creștinătății, iar în această perioadă încărcată de simbolistică, oamenii simt o nevoie profundă de spirtualitate, pace, liniște. Într-o lume plină de agitație și de probleme mărunte din ce în ce mai multe persoane se depărtează de adevărata credință și aleg în schimbul acesteia superficialitatea și lăcomia. Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” ne învață unde și cum să Îl căutăm pe Dumnezeu, dar și care sunt pașii de urmat înainte de a ne ruga Lui.

„Un miracol este că te trezești sănătos, dacă soția te iubește sau invers, deși nu meriți. Ce frumoasă e viața, dacă vezi frumosul!”– Părintele Vasile Ioana 

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Editiadedimineata.ro, Părintele Vasile Ioana de la biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” ne-a mai vorbit și despre faptul că miracolele există, dar că acestea sunt greșit înțelese în zilele noastre. El spune că deși oamenii nu fac nimic pentru visurile lor, aceștia își doresc să abiă parte de ajutor divin.

„Miracolele vin după ce tu faci maximul tău” – Părintele Vasile Ioana 

Una dintre primele povești pe care Părintele Vasile Ioana ni le-a împărtășit se referă la încercările fără rezultate a unui tânăr cuplu de a avea un copil. Atunci când tratamentele medicilor n-au dat roade, aceștia au căutat îndrumările părintelui. După o vizită la Sfântul Mormânt din Ierusalim și rugăciuni, visul tinerilor a devenit realitate.

„Ultimul miracol pe care pot să vi-l relatez, fără să dau nume și prenume, un tânăr de 41 de ani, și-a dorit foarte mult împreună cu soția sa să abibă copii. Doamna, medic, 38 de ani, au încercat tot felul de variante, in vitro, medici, absolut toate variantele, au epuizat tot și au ajuns în sfânta noastră biserică. L-am rugat să meargă cu mine la Ierusalim, așezarea lui pe Mormântul Sfânt și rugăciunea lui fierbinte către Dumnezeu a fost foarte puternică, ne-am rugat puternic. S-au întors acasă și acum ea este însărcinată în luna a cincea și este foarte fericită. Este un miracol la care sunt părtaș împreună cu acești tineri”, a menționat acesta.

Totodată, acesta a mai vorbit și despre starea de spirit pe care oamenii ar trebui să o aibă cu ocazia sărbătorilor care urmează: „Împreună pătimim, împreună suferim, împreună ne rugăm cu Iisus Hristos. Este cea mai dramatică săptămână din istoria umanității. Oamenii Îl ucid pe Dumnezeu! Ar trebui să reflectăm mai mult la asta. Domnul nostru Iisus Hristos a fost bătut, a fost pălmuit. El nu avea nici o vină, nu avea nici un păcat și totuși Dumnezeu, din iubire pentru lume S-a jertfit pentru noi oamenii”, a spus Părintele Vasile Ioana.

„Există un loc fizic miraculos unde poți să îți găsești credința ta. Acela este inima ta! În inima ta este totul.”– Părintele Vasile Ioana 

Multă lume își caută astăzi credința și nu știe unde să o găsească. Părintele Vasile Iona spune: „Vorbește puțin cu tine. Liniștește-te puți. Oprește zgomotul acestei lumi, zgomotul nebun al acestei lumi! Oprește-ți muzica din căști! Zgomotul prietenilor care te influențează. Oprește-te puțin din ritmul ăsta nebun al vieții și intră în tine, liniștește-te și vorbește puțin cu tine și acolo îl vei găsi pe Dumnezeu. (…) Dumnezeu este în noi!”.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. VP

  2 decembrie

  Sabina, te-ai aplecat in articolele tale spre latura spirituala.
  Din pacate sunt putine in peisajul online. Dac-ar constientiza omul cata nevoie are de Dumnezeu si de Legile Lui ne-ar fi atat de bine incat n-am mai avea nevoie de nimic!
  Dar asa, tot mai multi sunt tot mai departe de Cel ce ne-a dat viata…sunt botezati, casatoriti, au copii, familii…dar sunt goi pe interior insa au tupeul sa arate cu degetul si sa arunce primii piatra.
  Traim vremi urate intr-o tara spalata de sangele inaintasilor si al sfintilor.
  Ne facem concedii si fugim la final de saptamana in locuri care n-ar fi existat astazi fara ca strabunii sa fi murit pentru apararea neamului, cu Crucea sau cu icoana in maini si cu credinta in Dumnezeu care astazi e batjocorit peste tot si peste care se incearca legiferarea LGBT.

  Mare pacat, ne batem joc de ei, de noi, de Dumnezeu.
  Si ce poate iesi din asta…ceva bun? Ptr cine?
  Poate ptr iudele care ne-au vandut…si pr ce?
  30 arginti merita sa tradezi un neam si sa-l vinzi pe multe generatii de acum inainte?

  Zice nebunul in mintea lui „nu exista Dumnezeu! (Psalmii lui David)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.