7 iunie 2022, 18:01

“Vine sau nu vine, dați-mi un răspuns/ Nu cred chiar de mine să se fi ascuns!”. Ce spune Sorin Cîmpeanu în chestiunea testelor pe bază de salivă

Telenovela în cazul prezenței în școli a testelor pe baza de salivă continuă. Pentru a nu da skip pe telecomandă, ni se dau asigurări că problema se rezolvă asap. Și chiar dacă am avea testele în școli, va urma problema administrării lor.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seară, la Digi24, că testele Covid-19 pe bază de salivă, non-invazive, pentru elevi, trebuie să ajungă în şcoli în zilele următoare, până la începutul săptămânii viitoare. Ca în melodia aceea…

Unde umblă, unde este

De mi-ar da măcar o veste

Să știu că există

Și mi-ar fi de ajuns…

„S-au semnat vineri contractele subsecvente, după ce la începutul săptămânii trecute s-au semnat acordurile cadru pentru cele trei loturi. Contractele subsecvente sunt semnate, cei care au câştigat licitaţia au la dispoziţie între una şi cinci zile pentru a depune scrisorile de garanţie bancară. Nu ai controlul dacă o să depună într-o zi sau în cinci zile. Dacă depun, de exemplu, mâine, poimâine contractul începe să se execute. Termenul de livrare pentru lotul 1 este între una şi cinci zile. Deci, le putem avea miercuri, le putem avea joi, le putem avea vineri, le putem avea săptămâna viitoare, luni”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Digi24, potrivit Agerpres.

“Să-i amintiți, vă rog adresa mea…”

El a adăugat că se aşteaptă, totuşi, ca testele să sosească până la finalul săptămânii în curs.

„Aşteptarea mea este, aşa cum am primit informaţia, la finalul acestei săptămâni. Dar, se poate foarte bine să fie şi luni, marţi, la începutul săptămânii viitoare”, a menţionat ministrul interimar al Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a precizat că toţi elevii urmează să fie testaţi, indiferent dacă sunt sau nu sunt vaccinaţi anti-Covid-19.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol