18 septembrie 2020, 17:57

Viziune și curaj. Steve Jobs, omul care a schimbat lumea prin tehnologie

Luni, 24 februarie, este ziua lui Steve Jobs, fondatorul companiei Apple ce valorează peste un trilion de dolari în prezent, personalitate care a rămas până în ziua de astăzi o legendă în domeniul IT.

Născut pe 24 februarie 1955, Steven Jobs s-a născut într-o familie siriană și, mai târziu a a fost dat spre adopție, fiind primit în familia lui Clara și Paul Jobs. A urmat liceul în California, iar după numai un semestru a abandonat cursurile Colegiului Reed din Oregon. A lucrat în cadrul mai multor firme, iar în cele din urmă, în 1976 împreună cu un prieten, Steve Wozniak, a pus bazele companiei Apple, relatează biography.com.

Primul prototip, Apple I, a fost realizat în garajul familiei Jobs, finanțat din banii primiți în urma vânzării mașinii lui Steve și a calculatorului programabil a lui Wozniak. Așa se face că această companie a devenit rapid un succes răsunător, ajungând în 1983 în revista Fortune, în topul companiilor cunoscute și de succes. Din păcate, a părăsit propria sa compania în 1985, dar a lansat Pixar Animation Studios, revenind la Apple după un deceniu. În 2001 a introdus iPod, iar în 2007 a lansat iPhone-ul.

Pe 24 august 2011, Steve Jobs și-a dat demisia de la Apple, preluându-i funcția Tim Cook, dar acesta a dorit să rămână președinte al consiliului de administrație. Pe 5 octombrie, în același an, Jobs a murit din cauza luptei cu cancerul pancreatic.

 

Sursă foto: multi-innovation.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.