25 ianuarie 2021, 22:45

Vrei să-i impresionezi pe cei cu care stai la masă? 8 reguli de bune maniere pe care trebuie să le cunoști

Codul bunelor maniere trebuie cunoscut de toată lumea sau măcar regulile de bază.

Mesele alături de prietenii sau de familie presupun discuții pe diverite teme ce pot stârni controverse. Iată câteva lucruri pe care nu trebuie să le spui la masă:

1. Ce mâncăm?
Chiar dacă nu recunoști preparatul sau ingredientele, nu este indicat să întrebi gazda “ce mâncăm”? Așteptă întâi să spună gazda. Poate fi considerat un gest de impolitețe, mai ales dacă esti în vizită.

2. Ce salariu ai?
Regula este să nu întrebi pe cineva cât câștigă, cu atât mai mult în tipul mesei.

3. Nu te-ai săturat?
Dacă cineva cere o altă porție sau simți că persoana respectivă ar mai dori ceva în plus, în niciun caz nu o întrebi “Nu te-ai săturat?”.

4. Sunt la dieta
Felicitări! Însa n-ar trebui să o spui în gura mare pentru că restul persoanelor de la masă s-ar putea simți stânjeniți de faptul că ei mănâncă și tu nu.

5. Când te așezi și tu la casa ta?
Nu e nimic mai enervant pentru o persoana care mănâncă decât să fie întrebat când o să se mărite/însoare. Fiecare are drumul său în viață și nu e treaba tuturor celor prezenți la masă. Același lucru se poate spune și despre întrebarea “Și când o să faceți un copil?”.

6. Mai trebuia sa pui (x ingrediente)
Nu critica niciodată bucătarul și eforturile lui de a oferi o masă. Îți poți adăuga și singur câteva ingrediente care să dea gust mâncării din farfuria ta.

7. Pot să-ți iau farfuria?
Sunt șanse mari ca persoana pe care o întrebi, chiar să nu fie gata și să mai vrea să mănânce, dar să spună “da” doar ca să nu pară nepoliticos. Relaxează-te si asteapta pana cand toata lumea pare ca s-a saturat si nu mai vrea.

8. Să nu spui nimic
Câteodată, să nu spui nimic la masă este mai rău decât să spui o prostie. Cu atât mai rele sunt expresiile faciale dezaprobatoare.

sursa foto: macartepassrestaurant.fr

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.