14 iulie 2020, 14:11

Vrei să-ți ajuți inima și creierul? Exerciţiile fizice de tip interval, soluția ideală pentru o viață sănătoasă

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Australia de Sud a demonstrat ce exerciții sunt bune pentru sănătatea inimii cât şi a creierului.

Australieni susțin că antrenamentele scurte şi intense, de tip interval, şi cele mai lungi, dar de intensitate moderată, sunt cele mai bune pentru o viață sănătoasă. În schimb, antrenamentele intense şi practicate timp îndelungat fără schimbarea ritmului duc la creşterea nivelului de cortizol, supranumit hormonul stresului, şi anulează efectele pozitive.

128 de oameni au fost monitorizați făcând exerciţii fizice pe biciclete staţionare şi benzi de alergare, în sesiuni variind de la cele de intensitate redusă şi continue până la cele de mare intensitate şi scurte, tip interval, arată agerpres.ro.

Cele mai semnificative schimbări în ceea ce priveşte neuroplasticitatea au fost observate la persoanele care au efectuat sesiuni de exerciţii intense de tip interval, de câte 20 de minute, sau de 25 de minute, de intensitate moderată.

Ceea ce a împiedicat neuroplasticitatea a fost nivelul ridicat de cortizol rezultat în urma exerciţiilor de mare intensitate efectuate în mod continuu.

sursa foto: centrulsalus.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.