22 ianuarie 2022, 13:00

Vremea a luat-o razna. 22,5 grade în decembrie

Vești nu tocmai bune, încălzirea climatică dă fel de fel de informații pe cât de spectaculoase, pe atât de potențial tragice.

Columbia Britanică din vestul Canadei a declarat stare de urgență din cauza incendiilor de vegetatie devastatoare. Penticton, aflat în centrul Columbiei Britanice, cea mai vestică provincie a Canadei, care a suferit fenomene meteorologice extreme repetate de câteva luni, a înregistrat 22,5° C miercuri.

„Este un record, sau echivalează cu un record pentru a fi foarte precis”, a declarat Armel Castellan, meteorolog la Environment Canada.

Pe 3 decembrie 1982, Canada a înregistrat anterior o temperatură de 22,5 grade în Hamilton, Ontario, potrivit acestui expert.

Penticton, care are aproximativ 33.000 de locuitori, se află la câteva sute de kilometri de Lytton, un municipiu situat la 250 de kilometri nord-est de Vancouver, care a înregistrat la sfârșitul lunii iunie recordul istoric de temperatură în Canada cu 49,6 grade Celsius și care a pierdut 90% din pădure în urma unor incendii devastatoare.

La Penticton, „recordul absolut a fost de 11,2 grade în 2012, apoi ieri temperatura maximă a fost de 22,5 grade, deci cu siguranță este un record”, a declarat pentru AFP Gregory Yang, meteorolog la Environment Canada.

„Din septembrie, ne-a venit multă, multă căldură din regiunile subtropicale”, a explicat Armel Castellan, descriind cifra atinsă ca fiind „foarte, foarte impresionantă pentru orice zi din decembrie”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.