17 ianuarie 2022, 9:49

Welcome to Budapest! Ce ziceți de o cafea de 600 de euro?

Întâmplare care nu este tocmai singulară în capitala Ungariei. Profitând de barirele lingvistice și cu ajutorul intimidărilor a devenit deja un obicei ca mulți turiști străini să fie suprataxați pentru anumite servicii sau produse.

Poliţia din Ungaria este astfel pe urma patronilor de restaurante şi baruri din Budapesta care percep sistematic preţuri exorbitante turiştilor.

O cafea de 600 de euro

Potrivit unei declaraţii făcute duminică de poliţie, patroana unui restaurant şi fiul său au fost reţinuţi şi vor apărea în faţa unui magistrat, după ce chelnerii din localul lor au fost prinşi de poliţişti solicitând plata unei note de 210.000 de forinţi (circa 600 de euro) unui turist german care dorise să bea doar o cafea.

Turistul în cauză a relatat că ospătarii i-au servit băuturi pe care nu le comandase, a precizat poliţia. Când acesta a refuzat să plătească nota exorbitantă, chelnerii au ameninţat că vor suna la poliţie.

Plângeri cu privire la escrocarea turiştilor în Budapesta folosind această metodă au apărut în mod repetat pe forumurile turistice.

În acest caz, de exemplu, poliţia ancheta restaurantul de mai multă vreme şi a putut să-i prindă pe făptaşi în flagrant, scrie Agerpres.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.