5 martie 2021, 6:51

WhatsApp vine cu o notificare pentru a-și liniști utilizatorii

WhatsApp afişează o nouă notificare legată de schimbările pe care le va face în modul în care sunt gestionate datele personale.

După ce milioane de utilizatori au renunţat la WhatsApp şi au trecut la Signal ori Telegram, din cauza notificării afişate la început de ianuarie privind partajarea datelor personale cu Facebook, WhatsApp vine acum cu o nouă notificare, menită să nu mai sperie la fel de tare utilizatorii.

Noua notificare începe prin a le explica utilizatorilor că discuţiile dintre ei sunt criptate şi că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook, scrie news.ro.

WhatsApp explică cum vor fi procesate de Facebook doar datele personale rezultate din relaţiile cu business-urile (comenzi, cumpărături, suport tehnic etc.) Discuţiile dintre utilizatori şi companii nu sunt criptate.

Notificarea va fi afişată tuturor utilizatorilor WhatsApp pe parcursul următoarelor săptămâni. Aceasta însoţeşte schimbările din modul în care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor funcţii de comerţ electronic, disponibile acum doar în anumite ţări, precum Brazilia şi India.

Facebook va folosi datele generate de comunicarea dintre utilizatori şi companii pentru targetarea cu reclame. Prin funcţiile de shopping din WhatsApp, Facebook va şti mai bine ce-şi doresc să cumpere utilizatorii şi le va servi reclame în consecinţă.

Sursa foto: Mika BaumeisterUnsplash

Viitorul protecției datelor personale: la ce să ne așteptăm în 2021


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.