9 ianuarie 2023, 9:32

Zelenski este „Persoana Anului 2022” pentru revista TIME. „Și curajul poate fi la fel de contagios ca frica”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat „Persoana Anului 2022” de revista americană Time, care a omagiat, de asemenea, „spiritul Ucrainei”.

„Indiferent dacă bătălia pentru Ucraina suscită speranţă sau teamă, Volodimir Zelenski a electrizat lumea întreagă într-o manieră pe care nu am mai văzut-o de decenii”, a scris redactorul-şef al revistei Time, Edward Felsenthal, care consideră că alegerea din acest an „nu a fost niciodată mai clară”.

„Și curajul poate fi la fel de contagios ca frica”

„Pentru că a dovedit că şi curajul poate fi la fel de contagios ca frica, pentru că i-a incitat pe oameni şi pe ţări să se unească în apărarea libertăţii, pentru că a reamintit lumii fragilitatea democraţiei – şi a păcii -, Volodimir Zelenski şi spiritul Ucrainei sunt personalităţile anului 2022 alese de revista Time”, a spus redactorul-şef al acestei publicaţii.

„În săptămânile care au urmat primelor bombardamente ruseşti de pe 24 februarie, decizia lui de a nu fugi din Kiev, ci de a rămâne şi de a obţine sprijinul populaţiei a fost crucială. De la primul său mesaj de 40 de secunde pe Instagram, pe 25 februarie – arătând că guvernul său şi societatea civilă erau intacte – şi până la discursurile lui zilnice rostite, de la distanţă, în faţa unor instituţii precum parlamente, Banca Mondială şi la gala Grammy Awards, preşedintele Ucrainei era prezent peste tot”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol