27 februarie 2021, 0:42

Aplicația Zello interzice „milițiile” pro-Trump și de alt tip

Zello a anunțat pe blog-ul său că a identificat o listă de canale potențial problematice și le-a îndepărtat de pe platformă. Deși înainte limitările erau impuse numai pentru conținut, acum compania a extins noțiunea de abuz, pentru a include utilizarea de către organizații ale căror principii sau lideri susțin violența. De aceea, Zello a șters peste 2.000 de canale asociate cu miliții și alte mișcări sociale militarizate, inclusiv unele care-l susțineau în mod vehement și violent pe Donald Trump.

„Cu o profundă tristețe și furie am descoperit dovezi ale faptului că Zello a fost abuzat de unele persoane în timp ce au asaltat clădirea Capitolului Statelor Unite. În acest moment, însă, nu avem nicio dovadă a modului în care Zello a fost utilizat în aceste scopuri, dincolo de rapoartele anecdotice despre mesaje de auto-laudă în legătură aceste acțiuni. Privind în perspectivă, suntem îngrijorați de faptul că Zello ar putea fi folosit în mod abuziv de grupuri care au amenințat că vor organiza proteste suplimentare și că vor perturba festivitățile de inaugurare a președintelui ales, în 20 ianuarie”, se arată în articolul de pe blog.

Zello precizează că, de-a lungul anilor, a învățat că nu există răspunsuri evidente și ușoare la problemele de prevenire a abuzului și că multe situații nu sunt doar în alb sau negru.

„Adesea constatăm că aceeași persoană etichetată ca violentă, deoarece aparține unui anumit canal, depune, de asemenea, eforturi de căutare și salvare pentru a ajuta victimele uraganelor”.

La final, Zello precizează că ia în serios problema violenței și a altor tipuri de încălcări ale termenilor și condițiilor platformei.

Zello este o aplicație deținută de o companie cu sediul în Austin, Texas. Platforma simulează convorbirile de tip stație de emisie-recepție, cu ajutorul telefonului mobil. Aplicația este disponibilă pentru Android, iOS, Blackberry, Windows Phone, Windows PC.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.