9 mai 2021, 23:14

Îți lipsesc zgomotele de la birou? Iată câteva site-uri care le re-creează!

De când lucrăm de acasă, zgomotele specifice biroului au fost înlocuit cu cele domestice. În loc să auzim imprimanta, țăcănitul tastelor colegilor, bârfele din pauza de prânz și roțile scaunelor pe dușumea, acum auzim vecinii certându-se, bormașina omniprezentă, copiii care aleargă în jurul mesei de lucru. Ei bine, această nișă este deja ocupată de unele site-uri care-ți oferă zgomotele de care ai nevoie.

I Miss the Office

Acest site constă într-o schemă a unui birou, în care ai calculatoare, imprimantă, oameni care se mișcă. După ce apeși pe butonul Play din stânga jos, începi să auzi o atmosferă formată din zgomote constante. Dacă apeși pe diverse elemente din desen, vei auzi și alte lucruri: un coleg care fluieră în timp ce se plimbă între birouri, altul care ia o gustare, alții care vorbesc între ei etc. Din dreapta jos, poți stabili numărul de colegi: între zero și zece. Pe măsură ce alegi mai mulți colegi, evident că zgomotele se schimbă.

Sound of Colleagues

Imediat ce intri pe site, trebuie să pornești atmosfera sonoră apăsând pe difuzorul din dreapta sus. La început, sunt zgomote difuze, ca și cum o fereastră ar fi deschisă. Apoi, poți să activezi sau să schimbi intensitatea altor zgomote, calibrându-le din simbolurile specifice: tonul camerei, telefon, un câine al unui coleg, mașina de făcut cafea, oameni din jur, imprimantă, ploaie, taste. Acesta este un proiect suedez, o colaborare între o agenție interactivă și un studio de producție.

Calm Office

Site-ul pornește cu o anumită atmosferă, dar apoi te poți juca modificând cei zece parametri, printre care: aerul condiționat, colegi, imprimanta, tastaturi, ceasul. Spre deosebire de celelalte site-uri, aici miști indicatoarele și ridici sau cobori intensitatea în decibeli a sunetelor. Astfel, îți poți găsi combinația ideală de mediu sonor, ca să simulezi acasă biroul de care-ți este dor. Partea interesantă este că, după ce ai găsit o combinație ideală de sunete, ți se generează o adresă unică, pe care o poți salva sau împărtăși cu alții. Acest generator de sunete este disponibil și ca aplicație pentru iOS.

Alte sunete: bormașina și zgomotul care te salvează

Nu știm de ce ți-ar lipsi bormașina, dar este posibil să ai nevoie de zgomotul ei dacă ți se pare că este prea multă liniște acolo unde lucrezi. Îți vine în ajutor acest zgomot de bormașină de o oră:

Iar dacă te-ai săturat de ședințele zilnice prin video online, câțiva oameni creativi te ajută cu aceste zgomote numai bune de folosit ca pretext pentru a lua o pauză de chat video sau pentru a te scuza și a părăsi ședința. Zoom Escaper, dezvoltat de Sam Lavigne, un artist și profesor american, este un generator de sunete ce pot fi folosite ca scuze pentru renunțarea la conferințele video Zoom. Sistemul necesită descărcarea unui program simplu și efectuarea unor setări pe calculator. Apoi avem: ecou, zgomot de bebeluș, un om care plânge, lătratul câinilor, zgomote de construcție etc.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.