16 iulie 2020, 16:44

Zidul Plângerii, din Ierusalim, este din nou deschis pentru rugăciuni. Dar adaptat la pandemie

Dacă în ajunul Pesach (Paștele evreiesc) vă relatam despre pregătirile speciale care se făceau la Zidul Plângerii, la Ierusalim, în contextul pandemiei de coronavirus, iată că acum venim cu informații despre redeschiderea accesului la zid.

Credincioşii se pot ruga din nou la Zidul Plângerii din inima oraşului vechi al Ierusalimului, după relaxarea restricţiilor impuse în urma pandemiei de COVID-19. Cu respectarea regulilor de distanțare socială, pentru care s-au și operat modificări.

Relaxare a restricțiilor

Până la 300 de credincioşi se vor putea ruga în acelaşi timp la acest sit religios, a anunţat marţi Fundaţia Zidului de Vest.
Decizia urmează după o scădere a numărului de cazuri nou confirmate de COVID-19 în Israel.

Fundaţia a adăugat, totuşi, că regula potrivit căreia maximum 19 persoane se pot ruga împreună rămâne în vigoare. Spaţiul din faţa zidului este împărţit în cât mai multe zone individuale de rugăciune posibil, a adăugat aceasta.

Vizitatorilor acestui loc sfânt le va fi măsurată temperatura la intrare, li se va cere să se înregistreze şi să poarte măşti, scrie publicaţia israeliană de limbă engleză Jerusalem Post.

Loc sfânt

Zidul de Vest este o rămăşiţă a fortificaţiilor Celui de-Al Doilea Templu al Ierusalimului. El se află la poalele Muntelui Templului (Al-Haram al-Sharif în arabă), sfânt atât pentru evrei, cât şi pentru musulmani.

Zidul Plângerii este cel mai sacru loc al iudaismului. Potrivit obiceiului, vizitatorii îşi scriu dorinţele pe bucăţi de hârtie şi le strecoară în crăpăturile dintre pietrele sale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 16.268 de persoane din Israel au contractat noul coronavirus, dintre care 237 au decedat.

Puteți urmări în direct ce se petrece la Zidul Plângerii, accesând acest link.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.