27 septembrie 2020, 0:32

Ziua Armatei, sărbătorită în toată țara! Mesaj emoționant al unui soldat român pentru fetița lui

Ziua Armatei României se sărbătorește la data de 25 octombrie încă din 1944.  Data semnifică eliberarea deplină a teritoriului naţional de sub ocupaţia hortisto-fascistă, care s-a obţinut prin lupta eroică a peste 525.000 de militari angajaţi în luptă, între 23 august şi 25 octombrie 1944.

Ziua Armatei României a fost instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959, prezintă agerpres.ro.

De Ziua Armatei Române va fi arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare. De Ziua Armatei Române va fi arborat Drapelul naţional la sediile instituţiilor militare.

În Capitală va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate la Monumentul Eroilor Patriei din al Doilea Război Mondial (Universitatea Naţională de Apărare) şi la Monumentul Eroilor Genişti (Piaţa Leu) vor avea loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori; la Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” – va avea loc „Ziua Porţilor Deschise”, iar la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor – „Ziua Porţilor Deschise la Castelul Ţepeş” şi marcarea împlinirii a 100 de ani de la instituţionalizarea domeniului cultul eroilor în România, prin înfiinţarea Societăţii Mormintele Eroilor Căzuţi în Război.

În Parcul Carol I se va desfăşura o expoziţie de tehnică şi echipamente militare, standuri de promovare a carierei militare, standuri de carte, miniconcert de muzică de fanfară susţinut de către Muzica Reprezentativă a MApN, spectacol folcloric cu participarea Ansamblului artistic „Doina” al Armatei, atelier de instrucţie pentru promovarea carierei militare „Military Boot Camp” şi exerciţii demonstrative EOD, de tip Drill-team, căţărare şi tiroliană, arată europafm.ro.

Președintele Klaus Iohannis va lua parte la ceremoniile din Parcul Carol I la ora 10:00, dar si la cele de la Carei, la ora 17:00. Viorica Dăncila participă la evenimentele de la Satu Mare, dar și la Carei, însă de la 17:30.

Ceremonii similare vor avea loc în toate garnizoanele din ţară şi la monumentele eroilor. De asemenea, ceremonii de depunere de coroane de flori vor fi organizate la monumentele ostaşilor români din Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova şi Ungaria.

sursa foto: zdg.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.