24 iunie 2024, 7:19

10 curiozități despre vise care te vor pune serios pe gânduri

Visele sunt o formă de imaginație involuntară cu conținut de material inconștient și experiență subconștientă constând dintr-o succesiune de imagini, sunete, idei, emoții și alte senzații care apare, de obicei, în timpul somnului.

Visul poate crea imaginea unei povești fabuloase, ori contrarul, un coșmar de nedescris, însă oricât de greu ar fi, nu există nimic care să garanteze un somn fără vise. Prin urmare, iată câteva curiozități despre vise pe care mulți dintre noi încă nu le cunosc:

  • Fețele persoanelor din visele noastre nu sunt necunoscute, chiar dacă avem această senzație. La un moment dat, le-am văzut deja, însă creierul nostru nu poate inventa chipuri noi pentru visele noastre.
  • Există posibilitatea să visăm uneori în alb-negru, nu doar în culori.
  • Mintea noastră este mult mai activă în perioada somnului/a viselor decât atunci când suntem trezi. Acest fapt se datorează creierul nostru care încearcă să înțeleagă tot ceea ce a simțit sau a văzut în perioada de veghe.
  • A fost dovedit prin studii faptul că și animalele visează, iar uneori, acestea se pot transforma în coșmaruri, așadar, în astfel de cazuri este recomandat să oferi mai multă grijă animalelor de companie.

sursa: bidarvandi.com

  • Când visăm obsesiv un anumit lucru, acesta poate indica faptul că există unele probleme chiar la suprafața conștientului nostru și că acestea au nevoie de o rezolvare.
  • Cu siguranță majoritatea viselor sunt uitate imediat ce ne trezim, însă și visele care ne rămân în minte după trezire încep să piardă din detalii pe măsură ce trece ziua.
  • Paralizia în somn nu este aceeași cu visarea. Este bizar atunci când te afli în imposibilitatea de a te mișca pentru o scurtă vreme după ce te-ai trezit, însă asta se întâmplă din cauza faptului că persoana traversează două stadii de trezire și somn, când creierul se trezește din starea de REM (rapid eye movement – mișcare rapidă a ochilor), dar corpul rămâne în continuare nemișcat.
  • Atunci când ești un artist sau o persoană creativă, visele sunt extrem de utile deoarece îți îmbogățești imaginația.
  • La bărbați, personajele masculine sunt predominante atunci când visează, spre deosebire de femei, unde ponderea este de 50-50.
  • În cazul în care o persoană și-a pierdut vederea pe parcursul vieții, va continua să viseze la fel ca toți ceilalți oameni, iar dacă s-a născut fără vedere, nu vor putea visa imagini, însă vor avea vise bazate pe sunete, mirosuri, senzații de atingeri și emoții.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol