CITIRE

11 filme care trebuiau să aibă alți protagoniști...

11 filme care trebuiau să aibă alți protagoniști

Mulți actori au rămas în istoria cinematografică pentru rolurile lor emblematice. Unele filme chiar nu ni le putem imagina fără protagoniștii care le-au consacrat – fiecare decizie de distribuție fiind vitală pentru succesul filmului. Imaginați-vă cum ar fi să căutați pe Google Harry Potter și să apară imagini cu Orlando Bloom, nu cu Daniel Radcliffe.

Ei bine, acest lucru nu poate fi exclus având în vedere că 11 filme foarte cunoscute ar fi trebuit să aibă de fapt alți protagoniști.

11. John McClane (Greu de ucis, 1988)

Sursă imagine: 9gag.com

Arnold Schwarzenegger a fost primul care a primit oferta de a juca rolul polițistul McClane – Greu de ucis (1988) trebuia să fie continuarea filmului său de acțiune Commando (1985).  Actorul a respins acest rol din motive etice: personajele negative erau teroriști cu accent german, asemănător cu cel al lui Arnold. 

Sylvester Stallone, Harrison Ford și Don Johnson s-au numărat printre candidați, însă cel care a primit rolul a fost Bruce Willis – cunoscut până în acel moment doar din comedii.

10. Tony Stark (Omul de oțel, 2008)

Sursă imagine: 9gag.com

Cu greu ne putem imagina alt actor care să-l joace pe Tony Stark/Iron Man în afară de Robert Downey Jr., care a reușit să-și interpreteze personajul în mod legendar. 

Povestea Omulului de Oțel a început în anii `90, când Studiourile Universal au cumpărat drepturile să creeze filmul. În 1997, Nicholas Cage era interesat de acest rol, la fel și Tom Cruise – care s-a oferit să producă filmul. De-a lungul anilor, scenariul a fost schimbat de mai multe ori până la începerea filmărilor în 2006, iar cei doi actori și-au pierdut interesul.

9. Neo (Matrix, 1999)

Sursă imagine: 9gag.com

Producătorii Matrix l-au dorit pe Will Smith în rolul principal, acesta fiind deja destul de cunoscut în urma rolurilor pe care le-a avut în Men in Black și Independence Day. Însă, actorul nu a avut timp și a declarat că nu este îndeajuns de matur pentru a-l juca pe Neo.

Ewan McGregor, Leonardo DiCaprio și Tom Cruise au fost luați în considerare, dar rolul i-a fost dat lui Keanu Reeves.

8. Jack Dawson (Titanic, 1997)

Sursă imagine: 9gag.com

Atunci când vorbim despre Titanic este imposibil să nu ne amintim de zâmbetul ștrengar și părul blond al lui Leonardo DiCaprio. Regizorul filmului – David Cameron – și l-a dorit pe Matthew McConaughey pentru rolul protagonistului. Actorul nu a fost interesat de scenariu și astfel rolul i-a revenit lui DiCaprio.

Christian Bale și Macaulay Culkin au dat probe pentru a-l interpreta pe Jack.

7. Batman (Batman, 1989)

Sursă imagine: 9gag.com

Batman, varianta din anul 1989, l-a avut pe Michel Keaton ca actor principal. Cu toate astea, până să se ajungă la el, producătorii l-au dorit pe Mel Gibson, care a refuzat crezând că nu va fi un film de succes. Alți candidați au fost Charlie Sheen, Pierce Brosnan și Bill Murray.

6. Django (Django dezlănțuit, 2012)

Sursă imagine: 9gag.com

Înainte ca Jamie Foxx să devină Django, regizorii i-au dat rolul lui Will Smith. Acesta a acceptat oferta, însă i-a rugat pe producători să schimbe scenariul deoarece considera că anumite aspecte sunt mai importante, dar a fost refuzat.

Idris Elba, Chris Tucker, Terrence Howard, Michael Kenneth Williams și Tyrese Gibson au dat probe pentru a juca rolul lui Django.

5. Dr. Robert Neville (Legenda Vie, 2007)

Sursă imagine: 9gag.com

Filmul era programat să apară la jumătatea anilor `90, iar candidații principali au fost Tom Cruise, Michael Douglas și Mel Gibson. Cu toate acestea, Arnold Schwarzenegger a primit rolul.

Legenda Vie a fost anulat deoarece scenariul era unul plictisitor la momentul respectiv. În anul 2002, proiectul a fost reluat cu Will Smith în rol principal și cu Schwarzenegger ca regizor.

4. Edward Lewis și Vivian (Frumușica, 1990)

Sursă imagine: 9gag.com

În acest film, rolul principal putea fi jucat de Al Pacino. Acesta și Julia Roberts chiar au repetat câteva scene împreună, însă actorul a realizat că nu este interesat de acestă poveste.

Christopher Reeve, Daniel Day-Lewis și Denzel Washington au fost pe lista celor doriți pentru rolul lui Edward din Frumușica. Într-un final, Roberts l-a convins pe Richard Gere să accepte oferta.

Sursă imagine: 9gag.com

Actrița principală putea, de asemenea, să fie alta în acest film. Disney nu a vrut ca Julia Roberts să joace acest rol, așa că au invitat și alte actrițe celebre.

Diane Lane aproape că a fost introdusă în distribuție, dar s-a certat cu echipa de filmare și a refuzat să mai joace. Și Michelle Pfeiffer a fost luată în considerare și ofertată, dar acesteia nu i-a plăcut scenariul. În final, Julia Roberts la numai 21 de ani a primit rolul lui Vivian.

3. Jack Sparrow (Pirații din Caraibe, 2003)

Sursă imagine: 9gag.com

Personajul care i se potrivește perfect lui Johnny Depp a fost inițial scris pentru Hugh Jackman – care până la urmă nu a primit rolul pentru că nu era destul de cunoscut în afara Australiei.

De asemenea, Jack Sparrow putea fi interpretat de Jim Carrey sau Matthew McConaughey, însă ambii au refuzat.

2. Michael Corleone (Nașul, 1972)

Sursă imagine: 9gag.com

Paramount a dorit actori deja populari în filmul Nașul, ca Warren Beatty sau Robert Redford – dar au refuzat. Nici Dustin Hoffman, care era deja un actor bine cunoscut, nu a vrut să joace rolul unui mafiot.

Regizorul Francis Coppola s-a gândit că Al Pacino este perfect pentru acest rol și a încercat să-l promoveze, cu toate că nu era faimos. Paramount s-a împotrivit, dar deja fusese semnat un contract.

1. Christian Grey (Cincizeci de umbre ale lui Grey, 2015)

Sursă imagine: 9gag.com

Robert Pattinson și Ryan Gosling au fost candidații principali. Regizorul l-a respins pe Pattinson pentru rolul anterior pe care îl avusese în Twilight – unde a fost destul de criticat. Gosling nu a fost interesat de subiectul filmului și astfel Jamie Dornan a devenit Christian Grey.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.