16 iunie 2024, 21:28

27 de companii care testează săptămâna de lucru de 4 zile anunță concluziile. Și sună bine

27 de companii care testează săptămâna de lucru de 4 zile au anunțat că este puțin probabil să se mai întoarcă vreodată la săptămâna de lucru de 5 zile. Sondajul a fost realizat de organizația “4 Day Week Global” în colaborare cu Boston College, University College Dublin și Cambridge.

33 de companii și 900 de angajați testează săptămâna de lucru de 4 zile fără nicio reducere a salariilor, relatează CNN.

După șase luni, niciuna din 27 de companii participante care au răspuns la sondaj nu a spus că are în plan să revină la săptămâna de lucru de 5 zile. Iar aproximativ 97% dintre cei 500 de angajați care au răspuns au spus că vor să continue cu programul de lucru de patru zile, relatează sursa citată.

Cele mai multe dintre companiile care au participat la acest experiment au sediul în Statele Unite și Irlanda.

Participanții la sondaj spun că sunt mai relaxați și mai dedicați și declară niveluri mai reduse de insomnie și epuizare.

Testul a fost pozitiv și pentru veniturile companiilor

În medie, acestea au crescut cu 38% comparativ cu cele din aceeași perioadă a anului trecut, când săptămâna de lucru era de 5 zile.

Apelurile pentru scurtarea săptămânii de lucru s-au intensificat în ultimii ani.

După ce milioane de angajați au trecut la regimul de muncă de acasă în timpul pandemiei, renunțarea la timpul pierdut pe drumul spre serviciu a contribuit și la regândirea săptămânii de lucru.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol