12 august 2020, 6:11

Originile impresionate ale celui mai neobișnuit diamant descoperit vreodată

Cel mai mare diamant descoperit vreodată a fost extras dintr-o mină canadiană din apropierea Cercului Polar Arctic, potrivit relatărilor media, informează Agerpres.ro.

Diamantul galben de 522 de carate a fost găsit în mina Diavik Diamond, din nordul Canadei, situată la circa 135 de mile (217 km) sud de Cercul Polar de Nord, a relatat sâmbătă Toronto Star, citând operatorul minier Dominion Diamond Mines.

Un diamant de această mărime este total surprinzător pentru această parte a lumii şi marchează un punct de reper pentru industria minieră din domeniul diamantelor în America de Nord„, a declarat compania pentru site-ul mining.com.

Aceasta este estimată ca fiind una dintre cele mai mari 30 de diamante găsite vreodată, iar mai mult decât atât, compania spune că nestemata, de mărimea unui ou, nu va fi vândută în stare brută, iar Dominion va căuta un partener pentru a tăia şi şlefui piatra, potrivit ABC News 11. Compania spune că este prea devreme pentru a estima valoarea finală a pietrei.

Recordul anterior în materie de diamante în America de Nord era deţinut de o piatră găsită la Diavik, în Teritoriile de Nordvest, Canada. Diamantul de 187,7 carate botezat ”Foxfire”, cu o vechime de circa două miliarde de ani, a fost descoperit în 2015.

Africa de Sud deţine recordul pentru cel mai mare diamant descoperit vreodată, nestemata ”Cullinan”, de 3.106 carate, a fost găsită în 1905, potrivit Mining.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.