25 aprilie 2024, 3:55

3 invenții care vor schimba lumea

De la an al an, progresul tehnologic duce la apariția a tot mai multor dispozitive menite să ne ușureze viața. Cu toate că majoritatea invențiilor anuale pot fi denumite cu greu drept „revoluționare”, există și excepții. Cele trei invenții menționate mai jos ar putea avea un impact considerabil asupra progresului omenirii.

O cană care ţine cafeaua caldă

sursa: descopera.ro

Aceasta este una dintre cele mai mari probleme cotidine cu care se confruntă oamenii. Cafeaua se poate răci adesea prea repede fapt care îi afectează gustul. Conform unui studiu, există doar 37 de secunde în care te poţi bucura de această băutură la temperatura optimă. Din acest motiv, compania Ember Technologies a venit cu o soluţie: cana din oţel Ember. Acoperită cu un strat termic, acest dispozitiv poate ţine cafeaua sau ceaiul la o temperatură exactă setată cu ajutorul unei aplicaţii. Acest tip de cană are mari şanse să devină ceva obişnuit în următorii ani, întrucât invenţia e simplă, eficientă şi, în unele cazuri, extrem de utilă.

Un aparat care poate analiza interiorul planetei Marte

sursa: descopera.ro

Elon Musk, deținătorul companiei Space X, și-a anunțat deja inenția de a coloniza planeta Marte în viitor, iar NASA are un plan asemănător. Prin urmare nu ne surprinde că apar tot mai multe invenții menite să cerceteze suprafața planetei Roșii. NASA a anunțat că va lansa doreşte în mai 2018 roverul Mars InSight, care după cum sugerează numele, va oferi savanţilor informaţii preţioase cu privire la ce se găseşte în interiorul lui Marte. Spre deosebire de Curiosity şi alte rovere de pe Marte, acesta va rămâne într-un singur loc pentru a săpa o sondă la cinci metri în subsolul marţian cu scopul de a studia istoria termală a planetei.

Un filtru de aer care absoarbe poluarea

sursa: descopera.ro

Majoritatea filtrelor de aer îmbunătăţesc calitatea aerului prin blocarea substanţelor poluante. Molekule merge mai departe, distrugându-le, cu ajutorului nanofiltrului, care interacționează cu lumina într-un mod care previne toxinele, mucegaiul şi bacteriile să reapară. Este similar cu „modul în care lumina bate pe celulele solare şi generează electricitate”, a precizat Jaya Rao de la Clean Energy Research Center care a ajutat la crearea acestui dispozitiv.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol